Publiceringsdatum: 28 november 2018

Örebro slott blir till Julslottet –
öppet residens hos Maria Larsson

Örebro slott i vinterskrud

Från och med lördag blir Örebro Slott till ett extraöppet Julslott.
Då fyller Örebrokompaniet och Landshövdingen slottet med lussebullar, jultomte, pyssel och premiär för Spöket Laban.

Örebro Slott blir ett allt större folk- och familjenöje lördagen före första advent. Landshövdingen och Örebrokompaniet öppnar Slottet och gör det till en utflyktsvänlig start på julen i Örebro.

I år tar Maria Larsson emot när hon låter residenset vara öppet mellan klockan 11-14. Förutom hembakade lussebullar, saft och kaffe blir det julpyssel och barnen kan lämna in sin önskelista till tomten. Och i kungens sovrum, i ett av residensets slottstorn, ställer kvinnokooperativet ViVillAlla från Vivalla ut sina egendesignade produkter; färggranna älgar och julkransar, m.m. Det blir också tävling för barn med tema djur och natur.

Örebrokompaniet - nu med hjälp av Spöket Laban - är med under lördagen och gör Slottet mer öppet än någonsin för barn och vuxna: Sagovandring med guidning och historier om Slottet och gamla jultraditioner

Och samtidigt pågår i Slottet Örebro läns museums konstutställningar om länets konst samt Barnet i tornet (Jan Håfström). Dessutom är det här dagen premiär för Lill-Annas nya slottscafé.

Tid för Öppet residens: Lördag 1 december kl. 11-14

Kontakt