Publiceringsdatum: 24 oktober 2018

Länsstyrelsernas webbplats lansstyrelsen.se vinner utmärkelsen Guldhanden 2018

Prisutdelning på scen.

Lansstyrelsen.se har mottagit priset Guldhanden 2018 i kategorin ”Bästa offentliga webbplats”. Priset delades ut den 23 oktober under SiteVisiondagarna i Örebro.

Juryns motivering löd:

”Vinnaren i kategorin bästa offentliga webbplats är en stor myndighet som förmedlar en stark känsla av service. De har skapat en användbar sajt som tar hänsyn till olika behov i olika landsändar. Dessutom är språket tydligt och konsekvent. Sajtens kapacitet prövades hårt under sommarens bränder – och klarade trycket. Grattis säger vi till Länsstyrelsen”

– Vi är väldigt glada över att ha vunnit det här priset, det är en härlig bekräftelse på att vi är på rätt väg i vårt arbete med att utveckla länsstyrelsernas webbnärvaro, säger Tracy Lorentzon, produktansvarig för lansstyrelsen.se.

Länsstyrelserna lanserade i maj 2018 en helt ny webbplats där alla länsstyrelser samlades i en och samma webbplats. Service till besökaren är prioriterat på webbplatsen och målet för webbplatsen är att alla besökare effektivt och lätt kan lösa sin uppgift.

– Jättekul att vi får en bekräftelse för allt jobb vi lagt ner på ny webbplats. Det visar att vi är på rätt väg vilket såklart motiverar massor i vårt fortsatta arbete! De som besöker oss får gärna fortsätta att ge oss feedback om innehållet på webben. Vi lyssnar och jobbar ständigt med att göra webbplatsen ännu bättre utifrån det, säger Anna Börjesson, weebansvarig på Länsstyrelsen i Örebro län.

Guldhandsjuryn består av experter från olika områden inom webb samt representanter från SiteVision.

Andra nominerade i kategorin var Försvarshögskolan, Riksrevisionen och Tyresö kommun.

Läs mer om Guldhanden på Sitevisions webbplatslänk till annan webbplats

Kontakt