Publiceringsdatum: 8 oktober 2018

Senast uppdaterad: måndag 8 oktober, 16.03

Vad gör män till brottslingar?

Finns det ett samband mellan den maskulina normen och kriminalitet? Och vad är det i så fall som gör män till brottslingar?

På torsdag arrangerar Länsstyrelsen och Region Örebro län ännu ett avsnitt i serien om Maskulinitet i förändring. Konferenserna har blivit fullsatta snabbt varje år och i år är inget undantag. Syftet är att ordna mötesplats mellan kunskap och forskning och personer som jobbar i miljöer där maskulinitetsnormen är ett problem och behöver förändras.

Föreläsarna på torsdag avhandlar ämnen som ungdomar och brott, brottsstatistik, psykologiska förklaringar om manlighet och kriminalitet, sexualitet och våld i relationer. Se program och fakta om talarna här .

Media är välkomna att delta vid konferensen. Finns önskemål om att få prata med en särskild deltagare går det att ordna.

Tid och plats: Torsdag 11 oktober 09-16.30 på City Konferenscenter i Örebro.

Maskulinitet i förändring startade år 2010, då med temat Maskulinitet och våld. Sedan har det fortsatt med ämnena: hälsa, idrott, makt, utbildning, föräldraskap, sexualitet, politik och nu i år alltså kriminalitet.

Kontakt