Barn och vuxnas rättigheter i skyddat boende - ett år av lagstiftning
Är du yrkesverksam, chef eller politiker som möter barn och vuxna som har behov av skyddat boende? Vill du lyssna till aktörer och myndigheter som ger information och reflektioner kring reformen skyddat boende? Den 27 mars är det nationellt nätverksmöte med temat: Ett år av lagstiftning - hur har det gått?
Länsstyrelserna, Barnafrid vid Linköpings Universitet och Jämställdhetsmyndigheten bjuder in till nationellt nätverksmöte Stärkta rättigheter för barn och vuxna i skyddat boende med tema: Ett år av lagstiftning - hur har det gått?
Om nätverket
Nätverket är en möjlighet att få lära sig mer om olika ämnen som är relevanta i relation till den nya lagstifningen stärka rättigheter för barn och vuxna i skyddat boende genom att delta på nationella nätverksmöten. Nätverket syftar också till att sprida kunskap och erfarenheter till och mellan yrkesverksamma.
Målgrupp
Nätverket riktar sig till dig som är yrkesverksam inom socialtjänst, skyddat boende, skola eller hälso- och sjukvården och möter barn och vuxna som är placerade i skyddat boende.
Program
Tema: Ett år av lagstiftning - hur har det gått?
- Ett år av lagstiftning - Camilla Waltersson Grönvall, socialtjänstminister
- En trygg plats fri från våld – skyddat boende avgörande insats som allt färre barn beviljas - Tanja Hillberg, fil. dr i psykologi, sakkunnig barnfrid Unizon och Emelie Segerdahl, auktoriserad socionom, sakkunnig skyddat boende Unizon
- Samlade reflektioner från det gångna året - Sol Lindhöjd, Styrelseledamot i Stiftelsen för insats skyddat boende
- Ett år med reformen skyddat boende, framgångsfaktorer och utmaningar utifrån SKR's perspektiv - Pani Hormatipour, Sveriges kommuner och Regioner
- Ett år med tillståndsplikt - ur IVO's perspektiv - Fredrik Lennartson , Inspektionen för vård och omsorg
- Kvalitetsutveckling av skyddat boende, Socialstyrelsen - Åsa Borén , Socialstyrelsen
- Nya föreskrifter och allmänna råd om skyddat boenden, Socialstyrelsen - Johanna Nilsson, jurist, Socialstyrelsen
Om regionalt stöd
Länsstyrelserna i varje län i Sverige har i uppdrag att under 2023-2028 erbjuda kunskapshöjande insatser och erfarenhetsutbyte till de som möter barn i skyddat boende. Ta kontakt med länsstyrelsen i ditt län om du vill veta mer om vad som erbjuds.
Anmälan
Anmälan görs på Länsstyrelsen i Jönköpings webbplats.
- Var:
- Digitalt
- Kostnad:
- Gratis
- Sista anmälningsdag:
- 25 mar 2025
Kontakt
-
Josefine Guldbrand
Samordnare Mäns våld mot kvinnor
E-post till Josefine Guldbrand
Telefon 010-2248601
-
Anna Alm Mårtensson
Utvecklingsledare
E-post till Anna Alm Mårtensson
Telefon 010-2236436