Kurs om avlivning av nötkreatur
När är det dags att avliva ett djur och hur gör du?
Som djurägare ansvarar man för att avlivning av de egna djuren sker på ett säkert och djurvänligt sätt. Det är också viktigt att kunna bedöma när ett djur bör avlivas.
Program
Kursen inleds med en teoridel om hur man bedömer om ett djur bör avlivas, hur det bör gå till och vad man skall tänka på vid avlivning. Vi går även igenom vad det är för regler som gäller vid hantering av kadaver och slaktavfall. Vi fortsätter sedan med en praktisk del där alla får prova att använda en bultpistol och träna på att skjuta på en skalle.
Målgrupp
Verksamma inom lantbruksföretag med mjölk- och nötköttsproduktion.
Medverkande
Åsa Lundgren, djurhälsoveterinär nöt, Gård & Djurhälsan och Ann-Sofie Hedberg, Länsstyrelsen i Örebro län.
Anmälan
Anmälan senast 7 januari via anmälningsformuläret.
Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kursstart får du betala hela kursavgiften om ingen ersättare hittas till din plats.
Information
Ann-Sofie Hedberg, Länsstyrelsen i Örebro län, 010-224 84 26, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se
Kursen är fullbokad. Vill du vara med på vår reservlista så skicka ett mejl med ditt namn och telefonnummer till Ann-Sofie Hedberg, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se
- Var:
- Konvex AB, Gottebol 209, Karlskoga
- Kostnad:
- Kursen kostar 300 kronor exklusive moms, då ingår fika. Faktura skickas efter kursen.
- Sista anmälningsdag:
- 10 jan 2025
Anmälan
Personuppgifter
Personuppgifter samlas in för att redovisa kursen till Jordbruksverket som en aktivitet finansierad av strategiska planen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik.
Skicka övriga upplysningar via e-post
Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.