Så bygger vi framtidens ekomarknad tillsammans
Välkommen till en dag där du som är lantbrukare har möjlighet att diskutera ekologisk produktion med bland andra KRAV, Ekologiska lantbrukarna, spannmålshandeln, Svenskt kött, Hemköp och ICA MAXI.
Under dagen deltar flera företrädare för delar av den ekologiska marknaden. Vi pratar om hur konsumenthandeln, spannmålsmarknaden, Ekologiska lantbrukarna och KRAV ser på framtiden för ekologisk produktion och försäljning och hur de bidrar.
Ta tillfället i akt och möt representanter för företag och organisationer som jobbar inom ekologisk produktion. Träffa kollegor och ställ de där frågorna du går hemma och funderar över.
Medverkande
- Svante Kaijser, moderator och ekologisk lantbrukare
- Isabel Moretti, VD, Svenskt kött
- Niclas Åkeson, chefredaktör tidningen Ekologiskt lantbruk
- Jan Lagerroth, specialistrådgivare lantbruk och arrende, Ludvig & Co
- Adnan Zeljkovic, spannmålshandel, Lantmännen
- Victor Ebel, spannmålschef, Svenska foder
- Olle Ryegård, inköp spannmål, Varaslättens lagerhus
- Patrik Persson, ICA-handlare, ICA Maxi Universitetet, Örebro
- Emma Rung, VD, KRAV
- Ida Lind, marknad och hållbarhet, Ekologiska lantbrukarna
- Tonie McKay, hållbarhetsansvarig, Hemköp
Vi arrangerar den här dagen för att vi vill uppmuntra, inspirera och samla branschen för att lyfta och belysa den ekologiska produktionen.
Program
8.30 Kaffe
9.00 Inledning
Svante Kaijser, moderator
Hur utvecklas marknaden för ekokött?
Isabel Moretti, Svenskt Kött
Vad kan vi lära av historien på ekomarknaden?
Niclas Åkesson, journalist
Nuläget på ekobondens marknad
Ida Lind, Ekologiska lantbrukarna
Hur arbetar KRAV för ökad försäljning och lönsamhet i ekoproduktionen
Emma Rung, KRAV
Samarbete - möjlighet för både ekologisk hållbarhet och ekonomi
Jan Lagerroth, Ludvig & co
Hur ser marknaden för ekologisk spannmål ut och vilka satsningar gör vi för ekologiska livsmedel?
- Olle Ryegård, Varaslättens lagerhus
- Victor Ebel, Svenska Foder
- Adnan Zeljkovic, Lantmännen
Hur vi jobbar för att lyfta eko inom Hemköp
Tonie McKay, Hemköp
Hur vi på ICA-Maxi jobbar med eko
Patrik Persson, ICA Maxi Universitetet
En ljusnande framtid för ekologiskt!
Emma Rung, KRAV
16:00 Slut
Kostnad
200 kronor exklusive moms, då ingår lunch, förmiddagsfika och eftermiddagsfika.
Information
Ann-Sofie Hedberg, Länsstyrelsen i Örebro län, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se eller 010-224 84 26 och Ingalill Kämmerling, Länsstyrelsen i Örebro län, ingalill.kammerling@lansstyrelsen.se eller 010-224-84 31.
Målgrupp
Målgrupp för marknadsdagen är främst alla lantbrukare, både du som har ekologisk och konventionell produktion. I mån av plats får andra personer med koppling till branschen delta.
- Var:
- Conventum, Örebro
- Kostnad:
- 200 kronor exklusive moms, då ingår lunch, förmiddagsfika och eftermiddagsfika.
- Sista anmälningsdag:
- 11 nov 2024
Anmälan
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Skicka övriga upplysningar via e-post
Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.
Kontakt
-
Ann-Sofie Hedberg
Handläggare
Telefon 010-2248426
-
Ingalill Kämmerling
E-post till Ingalill Kämmerling
Telefon 010-2248431