Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

10- 11 jun 2023 klocka 09.00 - 16.00

Kurs i att laga putsade fasader på ekonomibyggnader

Gammal byggnad med trasig putsad fasad.

Foto: Mostphotos

Vill du lära dig mer om hur man lagar en lada, smedja, bod eller någon annan äldre ekonomibyggnad där putsen släppt eller spruckit? Då har du nu chansen att gå en två-dagars byggnadsvårdskurs.

Målet med kursen är att du efter avslutad kurs ska ha fått ökad kunskap om byggnadsvård samt kunna genomföra underhåll och enklare reparationer av dina ekonomibyggnader med traditionella material och metoder.

Program

Som kursdeltagare får du lära dig grunderna i att laga och putsa med blandbruk (kalk och cement). Du kommer vara med och putsa en ladugård samt putsa fast en dörr. På kursen varvar vi teori med praktik och du som deltagare får jobba under ledning av Martin Moberg, Kulturmärkt M.

Utrustning och kläder

Kursen hålls utomhus så kläder efter väder. Vi kommer hantera putsbruk så långärmat och långbyxor är ett krav. Har du egen murslev får du gärna ta med den.

Målgrupp

Lantbruksföretagare och andra verksamma på landsbygden.

Kursledare

Martin Moberg, timmerman, Kulturmärkt M.

EU-flagga med texten finansieras av Europeiska unionen
Var:
Sörgården 307, Kumla
Kostnad:
1000 kronor (exklusive moms). Kaffe och lunch ingår. Kursen finansieras delvis via strategiska planen för EU:s jordbrukspolitik 2023-2027.
Sista anmälningsdag:
26 maj 2023

Anmälan

Anmälan sker via anmälningsformuläret. Är kursen fulltecknad kan du kontakta Therese Erneskog direkt via mejl therese.erneskog@lansstyrelsen.se så kommer du med på en reservlista.

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 26 maj klockan 23.59.

Personuppgifter

Personuppgifter samlas in för att redovisa kursen till Jordbruksverket som en aktivitet finansierad av strategiska planen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Skicka övriga upplysningar via e-post

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss