26 mar 2024 klocka 09.00 - 13.00

Digital fördjupningskurs under två dagar i växtskydd för ekologisk fruktodling

närbild på äpplen med skador

På denna kurs kommer vi att ägna oss åt möjligheterna att klara av allvarliga skadegörare i ekologisk äppelodling, med särskilt fokus på äppelvecklare (och rönnbärsmal) samt skorv. Observera att kursen hålls under två dagar, den 26 mars och den 11 april.

De senaste åren har angrepp av äppelvecklare och skorv förstört stora delar av den ekologiska äppelskörden. Hur kommer vi tillrätta med dessa problem? Hur kan vi förebygga och direktbekämpa problem i ekologisk äppelodling? Vad behöver vi göra för att städa upp efter ett angrepp? Hur kan vi förebygga angrepp och vilka möjligheter finns att aktivt behandla med bekämpningsmedel som är godkända för ekologisk odling?

Kursledare är Kirsten Jensen, rådgivare inom yrkesmässig trädgårdsodling. Under kursen finns möjligheter att ställa frågor om de flesta ekologiska bekämpningsmedel till Gunilla Persson från Nordisk Alkali AB och Weronika Swiergiel från Biobasiq Sverige AB.

OBS! Kursen riktar sig i första hand till ekologiska fruktodlare som redan är igång med sin odling. Då denna kurs är digital har vi även plats för blivande odlare men notera att kursen är en fördjupningskurs som kräver förkunskaper.

Kursen genomförs i två delar. Del 1 genomförs 26 mars kl 9-13 och fortsätter den 11 april kl 9-13. Genom att fylla i anmälan nedan anmäler du dig till båda kurstillfällena.

Anmälan

Du anmäler dig via kalendern på Länsstyrelsen i Södermnlands webbplats Länk till annan webbplats..

logotyp för Sörmlandsäpplen
eu
Var:
Digitalt via länk
Kostnad:
Kursen är kostnadsfri och bekostas av landsbygdsprogrammet
Sista anmälningsdag:
22 mar 2024

Kontakt

Helena Larsson

Handläggare
Landsbygdsavdelningen, Länsstyrelsen i Södermanlands län

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss