Aktuella vädervarningar i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

14 mar 2024 klocka 13.00 - 17.00

Hästar – stallar, hagar, gödsel, foder och miljö

Fyra hästar som står och äter ur en foderhäck.

Foto: Mostphotos

Välkommen till en kurs om miljöhänsyn vid hästhållning där du får lära dig mer om skötsel av stallar, rasthagar, hantering av gödsel och utfodring.

Hästhållning är på många sätt en miljövänlig verksamhet. Hästarna håller betesmarker öppna, odlingen av grovfoder är bra för åkermarken och hästgödsel är ett bra jordförbättringsmedel. Hur kan vi ta vara på dessa fördelar utan att samtidigt orsaka miljöproblem?

Målgrupp

Kursen är öppen för alla som på något sätt är involverade i hästhållning, oavsett om du är hästägare, har inackorderingsstall eller tar emot hästgödsel för spridning på din åkermark. Kursen ingår i projektet Greppa Näringen vars syfte är ett mer miljövänligt jordbruk.

Medverkande och innehåll

  • Line Strand, växtodlingsrådgivare, HS konsult. Line kommer prata om vad du kan göra för att minimera risken för en negativ miljöpåverkan från dina hästar när det gäller rasthagar och gödselhantering.
  • Martina Westlund, byggrådgivare, Växa Sverige, kommer prata om vilka åtgärder du kan göra i stallet som är bra för hästarna och miljön.
  • Eva Dahlström, foderrådgivare, Oberoende foderråd. Eva kommer att prata om utfodring och vad du behöver tänka på för att hästen och miljön ska må bra.
  • Örebro fältrittklubb kommer berätta lite om hur de jobbar med miljöfrågorna kopplat till deras hästhållning. Vi kommer även få möjlighet att gå runt och titta på anläggningen.

Anmälan

Anmäl dig senast den 6 mars via anmälningsformuläret. Anmälan är bindande, vid avbokning senare än 7 dagar innan kursen debiteras du för kostnader för fika.

EU-flagga och texten finansieras av Europeiska unionen.
Logga Greppa Näringen.
Var:
Örebro fältrittklubb, Diedens Allé 2, 703 45 Örebro
Kostnad:
100 kronor exklusive moms. Kaffe och smörgås ingår. Kostnaden faktureras i efterhand.
Sista anmälningsdag:
06 mar 2024

Anmälan

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 6 mars klockan 23.59.

Personuppgifter

Personuppgifter samlas in för att redovisa kursen till Jordbruksverket som en aktivitet finansierad av strategiska planen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Skicka övriga upplysningar via e-post

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Stortorget 22

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss