09 dec 2023 klocka 10.00 - 15.30

Äventyrsvandring i månadens naturreservat Trolldalen

Isformationer på block i skogsmiljö. Foto

Häng med på en spännande vandring i naturreservatet Trolldalen lördagen den 9 december. Vi lagar mat tillsammans och det finns även möjlighet att ta ett vinterbad.

Trolldalen - månadens naturreservat i december

Trolldalen ligger i en trång sprickdal som skär genom Kilsbergens förkastningsbrant. Dalgångens dramatiska och säregna former skulpterades fram av smältvatten från inlandsisen. Då bildades även de så kallade jättegrytorna i form av stora runda hål i berget. En av områdets mest kända och sägenomspunna jättegrytor kallas Trollgrytan. Dalsidorna kläs av en åldrig granskog som är nästan opåverkad av skogsbruk. I skogen är det fuktigt, skuggigt och gott om döda träd – en perfekt miljö för många ovanliga mossor, lavar och svampar. Trolldalen är även känt för de spännande isformationer som bildas i ravinen om vintern. Ta det försiktigt på vandringen, snö och is gör både stenar, klippor och rötter hala! Naturreservaten Vargkitteln och Lövbrickan nås via markerade stigar söderut och österifrån nås Trolldalen även via en stig från Gårdsjötorp.

Mer information om Trolldalen och hur du hittar dit

Äventyrsvandring lördagen den 9 december

Följ med på en spännande vandring i naturreservatet Trolldalen. Vi besöker bland annat den mäktiga Trollgrytan innan vi lagar vegetarisk mat över öppen eld tillsammans. Det finns även möjlighet till vinterbad för de som vill.

Tänk på: vandringen är kuperad och utmanande och ca 6 km lång.

Ta med: matsäck, kläder efter väder

Arrangeras av: Hopajola Länk till annan webbplats. och Länsstyrelsen

Var:
Naturreservatet Trolldalen, samling vid Gårdsjötorps parkering
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss