Kurs om kor av lantras

Foto: Mostphotos
Har du fjällkor, rödkullor eller andra lantraskor hemma? Vill du lära dig mer om dina kor och hur du kan vidareförädla mjölken? Vill du träffa andra med intresse för lantraskor? Då ska du komma på vår kurs.
Det här är en fortsättning på kursen vi hade den 7 december 2022. Du är varmt välkommen oavsett om du var med förra gången eller inte.
Våra svenska husdjursraser har unika egenskaper och det är viktigt att vi använder och bevarar dem på ett hållbart sätt. De är ett levande kulturarv och duktiga naturvårdare som passar bra på våra naturbetesmarker och inom ekologisk produktion.
Kursinnehåll
Djurhälsoveterinär Elisabeth Frisendahl tar upp ämnen som mjölkning, juverinflammation, sjuka kalvar och klövhälsa.
Karin Jansson från Tvetalunds lantbruk delar med sig av sin mångåriga erfarenhet som mejerist. Varför är lantrasernas mjölk så unik? Hur startar man ett mejeri?
Föreläsningar varvas med diskussioner.
Medverkande
- Elisabeth Frisendahl, djurhälsoveterinär, Växa Sverige
- Karin Jansson, mejerist, mathantverkare och mjölkbonde, Tvetalunds lantbruk, Köping
- Ann-Sofie Hedberg, Länsstyrelsen i Örebro län
Målgrupp
Landsbygdsboende med intresse för lantraskor.

- Var:
- Berga Gård, Fjugesta
- Kostnad:
- Kursen är kostnadsfri för deltagarna. Fika ingår.
- Sista anmälningsdag:
- 14 maj 2023
Anmälan
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Skicka övriga upplysningar via e-post
Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.