Inspirationsresa för kockar och krögare

Välkommen på en heldagsresa med buss med tema lokal mat. Syftet med resan är att sprida kännedom och kunskap om länets landsbygdsföretagare och bidra till ökat samarbete mellan landsbygdens kockar och producenter.
Turlista
Vi reser från Örebro klockan 8, tisdagen den 17 januari 2023 och återvänder till Örebro sent på eftermiddagen. Tiden på bussen ägnar vi åt erfarenhetsutbyte. Stopp under resan:
- Kullens kvarn i Glanshammar – ett litet familjeföretag med mjölnare och lantbrukare som gillar kulturspannmålssorter.
- Svensk Absint i Glanshammar – gårdsdestilleri som tillverkar spritdrycker i liten skala, men med stor passion.
- Wedevågs Herrgård i Vedevåg – här stannar vi för lunch.
- Kallernäs Getgård i Storå – mejeri med gårdsbutik.
- Storå Bär och Grönsaker i Storå – ekologisk odling och försäljning.
Reseledare
- AnnaKarin Landin, kostkonsult, Hushållningssällskapet
- Åsa Lindin, Länsstyrelsen Örebro län
Anmälan
Anmäl dig senast den 10 januari via anmälningsformuläret:
Anmälningsfomulär för inspirationsresan (extern sida) Länk till annan webbplats.
Om antalet platser och kostnad
Resan är kostnadsfri eftersom den är finansierad via Landsbygdsprogrammet. Utebliven deltagare faktureras 500 kronor. Antalet platser är begränsat. Landsbygdsföretagare i Örebro län har förtur men i mån av plats kan andra få delta.

- Var:
- Turlista: Örebro, Kullens kvarn, Svenskt Absint, Wedevågs Herrgård, Kallernäs Getgård, Storå Bär och Grönsaker, Örebro
- Kostnad:
- Kursen är kostnadsfri för deltagarna. Utebliven deltagare faktureras 500 kronor.
- Sista anmälningsdag:
- 10 jan 2023