Är det lönsamt att producera ekologisk mjölk?

Foto: Mostphotos
Skillnaden i mjölkpris mellan ekologisk och konventionell mjölk har minskat. Priset på foder har ökat och de ekologiska stöden förändras från och med 2023. Funderar du över hur ditt företag skulle påverkas av att ställa om produktionen från ekologisk till konventionell produktion?
Välkommen på en träff där vi räknar och diskuterar runt en typgård och hur den skulle påverkas av att ställa om från ekologisk till konventionell produktion. Är det verkligen mer lönsamt?
Program
10.00 Fika
10.30 Hur ser de ekologiska ersättningarna ut från 2023?
11.00 Ekonomin på en typgård inför nästa år.
12.00 Lunch till självkostnadspris.
13.00 Vi fortsätter titta på typgården.
13.30 Arla berättar om ekomarknaden för sina medlemmar.
14.30 Fika och avslutning.
Medverkande
Niklas Johansson, produktionsrådgivare och Marcus Älmefur, växtodlingsrådgivare, Växa Sverige och Ann-Sofie Hedberg, Länsstyrelsen Örebro län.
Johan Hedberg från Arla medverkar den sista timmen.
Kostnad
Kursen är kostnadsfri för deltagarna då den finansieras via Landsbygdsprogrammet. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår i kursen. Lunch betalas av var och en på plats.

- Var:
- Viby krog, Vretstorp
- Kostnad:
- Kursen är kostnadsfri för deltagarna då den finansieras via Landsbygdsprogrammet. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår i kursen. Lunch betalas av var och en på plats.
- Sista anmälningsdag:
- 15 dec 2022
Anmälan
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Skicka övriga upplysningar via e-post
Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.