Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

07 maj 2022 klocka 09.45 - 13.00

Invigning av naturreservatet Lundby äng

Skogsmiljö i spirande vårgrönska, sjö skymtar i bakgrunden

Var med och fira invigningen av naturreservatet Lundby äng i Hallsbergs kommun, ett spännande lövskogsområde med strandängar i västra kanten av Vibysjön. Under dagen invigs även Vibyleden kring Vibysjön.

Program för dagen

9.45-10.45 Invigning naturreservatet Lundby äng

Landshövding Maria Larsson inviger naturreservatet Lundby äng. Michael Andersson, Länsstyrelsen och Benjamin Lundqvist, Viby församling/Vibybygden berättar om hur Lundby äng blev naturreservat. Länsstyrelsen bjuder på något litet att äta med hjälp av Föreningen Vibybygden. Spelmannen Carl Herlitz spelar på kohorn.

10.45-11.30 Guidad vandring i naturreservatet

Följ med på en guidad vandring i reservatet och lär dig mer om områdets naturvärden och kulturhistoria. Länsstyrelsen berättar även om hur området kommer restaureras framöver.

12.15-13.00 Invigning Vibyleden, Viby församlingshem

Landshövding Maria Larsson inviger Vibyleden vid Viby församlingshem. Föreningen Vibybygden finns på plats med en lunchservering utomhus. Passa på att vandra runt Vibysjön efter lunchen på den nyinvigda Vibyleden. Flera av rastplatserna runt sjön kommer vara bemannade och det kommer finnas möjlighet att köpa fika.

Kom i god tid

Tänk på att möjligheten att parkera är begränsad närmast naturreservatet. Kom i god tid ifall du behöver ställa bilen en bit bort (se karta i länken nedan). Observera att det inte är tillåtet att parkera längs med landsvägen. Du kan även parkera vid Viby församlingshem och promenera till reservatet på Vibyleden. Beräkna ca 40 minuters promenad fram till invigningsplatsen vid "gamla festplatsen" och domarringen.

Ladda ner program för dagen med karta Pdf, 878.6 kB.

Naturreservatet Lundby äng

Naturreservatet Lundby äng är ett spännande lövskogsområde med strandängar i västra strandkanten av Vibysjön. Här kan du spana efter såväl svampar och växter som kulturhistoriska lämningar från olika tider. En hårdgjord vandringsled löper från norr till söder genom naturreservatet och här finns flera rastplatser med fin utsikt.

Mer information om naturreservatet Lundby äng och hur du hittar dit

Dagen arrangeras av Länsstyrelsen och föreningen Vibybygden Länk till annan webbplats..


VAR:
"Gamla festplatsen" i naturreservatet Lundby äng
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt