Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

29- 30 jun 2022 klocka 07.00 - 22.00

Studieresa till Borgeby fältdagar 29-30 juni

Bild över mässområdet på Borgeby fältdagar.

Bussresan är fullbokad.


Den 29-30 juni arrangerar vi en bussresa till Borgeby fältdagar. Vi åker från Örebro den 29 juni och gör två studiebesök på vägen ner till Skåne. Sedan besöker vi Borgeby fältdagar och kommer hem till Örebro sent på kvällen den 30 juni. 

Studiebesök

Vårt första studiebesök gör vi på Naturbruksskolan Sötåsen utanför Töreboda. Där får vi en presentation av projektet Green Valley. Inom projektet gör man försök med att genom bioraffinering förvandla regionalt odlade vallgrödor till hållbar energi och högvärdigt foder.
Green Valley Länk till annan webbplats.

Det andra studiebesöket blir på Berte Gård i Vastad, strax utanför Slöinge. Där bedrivs mjölkproduktion med cirka 250 kor, de har även en biogasanläggning där gödseln rötas. Per Stenström som är ordförande i Bertegruppen som är moderföretaget för Berte Qvarn, SIA Glass, Berte Gård, Berte Museum och BERTEBOS Stiftelse kommer att ta hand om oss under besöket.
Berte Gård Länk till annan webbplats.

Efter studiebesöket på Berte Gård tar vi eftermiddagsfika på SIA Glass.
SIA glassbutik i Slöinge Länk till annan webbplats.

Kostnad

Resan kostar 1 900 kronor plus moms. I det ingår resa, mat, inträde på mässan, studiebesök och del i dubbelrum på hotell i Malmö. Enkelrum kostar 400 kronor extra och beställs i samband med att du anmäler dig till resan. Resan är delvis finansierad via Landsbygdsprogrammet.

Boende

Vi kommer att övernatta på hotell Scandic Malmö City.

Scandic Malmö City Länk till annan webbplats.

Information

Har du frågor kontakta Therese Erneskog, therese.erneskog@lansstyrelsen.se, 070-939 04 86 eller Ann-Sofie Hedberg, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se, 010-224 84 26.


Anmälan

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
greppa näringen logga
VAR:
Bussresa med studiebesök till Borgeby fältdagar.
KOSTNAD:
Kostnad cirka 2000 kronor plus moms för att täcka boende och mat. I övrigt är resan kostnadsfri och finansieras via Landsbygdsprogrammet.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
15 jun 2022

Kontakt