24 sep 2021 klocka 09.00 - 15.30

Restaurera jordkällare

Foto: Helena Söderlund

Välkommen på kurs om jordkällare!

Kursen inleds med ett teoripass på förmiddagen - olika typer av jordkällare, deras konstruktion och funktion samt livsmedelshantering. Efter lunch tittar vi och diskuterar kring lite olika jordkällare som är i behov av restaurering – vad kan du göra, vad ska du göra eller vad ska du låta bli att göra? Om du har, ta gärna med bilder på din egna jordkällare, så kan vi även diskutera just den!

Plats: Vi samlas på Runtuna bygdegård för att sedan titta på jordkällare runt Tystberga

Kursledare: Kjell Gustafsson från Ängagärdets Natur och Kultur

tel: 070 586 11 65

Tid: 24 september kl 9-15:30

Kostnad:Deltagandet är kostnadsfritt.

Målgrupp: Lantbruksföretagare (jord, skog och trädgård), deras familjemedlemmar och anställda inom lantbruksverksamhet. OBS! Max två personer per hushåll/företag

Mat/fika: Medtag egen matsäck.

Anmälan: till Helena Söderlund på Länsstyrelsen i Södermanland helena.soderlund@lansstyrelsen.se

tel: 010 223 42 75

Tycker du att aktiviteten verkar intressant men du tillhör inte målgruppen? Hör av dig till Helena Söderlund så får du delta i mån av plats.

Om du får förhinder: Avanmäl dig snarast!

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Vett och etikett kring Corona/Covid-19

Om du som anmäld deltagare känner dig förkyld eller har avvikande symptom så uppmanar vi dig att stanna hemma. På kursen håller vi avstånd till varandra och hälsar inte på varandra fysiskt på något sätt. Behöver man nysa eller hosta görs detta i armvecket. Tack för visad hänsyn!

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteten komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar vår kalender på länsstyrelsens webbplats och meddelar dig som anmält dig till en aktivitet vid eventuella ändringar.

VAR:
Runtuna bygdegård
KOSTNAD:
Deltagandet är kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
22 sep 2021

Kontakt