29 jul 2021 klocka 16.00 - 20.00

Familjedag i Sixtorp, månadens reservatsguidning i juli

Glest trädbevuxen gräsmark där gräset delvis är slaget. En rund logga med texten "luften är fri" i ena hörnet. Foto

Foto: Jesper Pietsch

Välkommen till en familjeeftermiddag i naturreservatet Sixtorp tillsammans med natursnokarna i Västernärke.

Häng med natursnokarna och leta efter insekter och andra djur, håva i Igeltjärn och testa olika praktiska friluftsmoment i månadens naturreservat Sixtorp. Dagen avslutas med mat, berättelser och mys vid brasan.

I naturreservatet Sixtorp möter du ett vackert kulturlandskap med öppna beteshagar och slåtterängar intill sjön Multen. Bergslagsleden passerar igenom området, där du kan njuta av vackra ängsväxter, en bäckravin där bävern ständigt bygger om och leta efter spår efter äldre tiders järnhantering. Mer informationom naturreservatet Sixtorp.

För vem: Dagen passar både unga och gamla.

Medtag: gärna stövlar och matsäck. Badmöjlighet finns.

Möjlighet att övernatta. Temat för juli månad inom friluftslivets år/Luften är fri är sova ute. Den som vill har möjlighet att övernatta vid Sixtorps friluftsgård i anslutning till aktiviteten. Kontakta Stugvärden Ann-Sofie Eliason 072-393 41 63 för mer info & bokning av logi.

Visa hänsyn. Tänk på att hålla avstånd till varandra och kontakta gärna Hopajola om du har frågor, 072-546 01 05, natur@hopajola.se

Arrangeras av Hopajola och Länsstyrelsen i samarbete med Västernärkes Naturskyddsförening, Naturevent Sixtorp och Studiefrämjandet.

Luften är fri – är temat för Friluftslivets år 2021 med målet att få fler människor att vara ute i naturen och prova friluftsliv. Få tips och hitta friluftslivsaktiviteter nära dig på webbplatsen www.luftenarfri.nu Länk till annan webbplats..

Projektet leds av Svenskt Friluftsliv Länk till annan webbplats. med stöd av Naturvårdsverket Länk till annan webbplats.. Från länet är det Länsstyrelsen, Hopajola Länk till annan webbplats., Region Örebro län Länk till annan webbplats., kommunerna och många fler deltar i projektet på olika sätt, bland annat genom att samverka med varandra.

VAR:
Sixtorps friluftsgård, ca 4 km nordväst om Mullhyttan
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt