14 aug 2021 klocka 19.00 - 22.30

Blommor och nattflygare i Herrfallsäng, månadens reservatsguidning i augusti.

Grå fjäril som sitter på en hand. Rund logga med texten "Luften är fri" i ena hörnet.

Poppelsvärmare är en av våra vanligare nattfjärilar. Foto: Olof Per Persson/Mostphotos

Följ med på en guidad sensommarvandring och nattfjärilsspaning i naturreservatet Herrfallsäng.

Herrfallsäng är kanske mest känt för sina rika blomning under vår och försommar. Men vad blommar under sensommaren? Klocklan 19 startar en blomstervandring i ängen. Klockan 21 startar en genomgång och uppsättning av nattfjäril- och fladdermusutrustning. Sen lyssnar vi efter fladdermöss med ultraljudsdetektor och ser vilka nattflygande fjärilar vi kan locka med UV-lampa och lakan.

Mer information om naturreservatet Herrfallsäng

Ta med matsäck och kläder efter väder.

Samling vid reservatets parkering.

Visa hänsyn. Tänk på att hålla avstånd till varandra och kontakta gärna Hopajola om du har frågor, 072-546 01 05, natur@hopajola.se

Arrangeras av Hopajola och Länsstyrelsen i samarbete med Hallsbergs Naturskyddsförening, Studiefrämjandet m fl.

Luften är fri – är temat för Friluftslivets år 2021 med målet att få fler människor att vara ute i naturen och prova friluftsliv. Få tips och hitta friluftslivsaktiviteter nära dig på webbplatsen www.luftenarfri.nu Länk till annan webbplats..

Projektet leds av Svenskt Friluftsliv Länk till annan webbplats. med stöd av Naturvårdsverket Länk till annan webbplats.. Från länet är det Länsstyrelsen, Hopajola Länk till annan webbplats., Region Örebro län Länk till annan webbplats., kommunerna och många fler deltar i projektet på olika sätt, bland annat genom att samverka med varandra.

VAR:
Naturreservatet Herrfallsäng
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt