15 mar 2021 klocka 12.00 - 12.00

Hälsning från Stenbäcken - månadens naturreservat i mars

liten träbyggnad placerad mitt över en liten bäck. Foto

Månadens naturreservat i mars är Stenbäcken i Lekebergs kommun, en fin liten friluftspärla i södra Kilsbergen, som erbjuder såväl vandring i gamla kulturmarker som bad och övernattning. Håll utkik här och på Facebook under mars efter en filmhälsning från naturreservatet...

Naturreservatet Stenbäcken

I Stenbäcken möter du en spännande blandning av öppna kulturmarker, skog och vatten. Genom reservatet löper den porlande Lillsjöbäcken där både öring och den sällsynta flodpärlmusslan trivs. Och förstås Lillsjön som varje sommar lockar många badgäster. Det gamla torpet Stenbäcken har sina anor i äldre tiders järnhantering men fungerar idag som friluftsgård. Genom reservatet passerar Bergslagsledens etapp 12. Reservatet ägs och sköts av Region Örebro län.

Mer information om naturreservatet Stenbäcken

Mer information om Bergslagsledens etapp 12 Länk till annan webbplats.

Filmhälsning från två Stenbäcken

Den 15:e mars kommer det finnas en liten filmhälsning från Stenbäcken, där två friluftskompisar kommer berätta vad plasen betyder för dem och vilka aktiviteter de gärna ägnar sig åt när de är ute i naturen...

Filmen tas fram av Hopajola i samarbete med lokala aktörer, Naturskyddsföreningen samt Länsstyrelsen.

Luften är fri. Logotyp

Luften är fri

Luften är fri – är temat för Friluftslivets år 2021 med målet att få fler människor att vara ute i naturen och prova friluftsliv. Få tips och hitta friluftslivsaktiviteter nära dig på webbplatsen www.luftenarfri.nu Länk till annan webbplats.

Projektet leds av Svenskt Friluftsliv Länk till annan webbplats. med stöd av Naturvårdsverket Länk till annan webbplats.. Från länet är det Länsstyrelsen, Hopajola Länk till annan webbplats., Region Örebro län Länk till annan webbplats., länets kommuner och många fler deltar i projektet på olika sätt, bland annat genom att samverka med varandra.

VAR:
Digitalt via filmlänk
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt