22 mar 2021 klocka 13.00 - 14.00

Hur går internetrelaterade brott till och hur kan man skydda sig?

Interiörbild från Landsberga café

Digitaliseringen går i rasande fart och det är någonting vi efterfrågar – ja faktiskt begär att så ska ske. Men hur går internetrelaterade brott till och hur kan man skydda sig?

Innehåll

Digitaliseringen går i rasande fart och det är någonting vi efterfrågar – ja faktiskt begär att så ska ske. Vi vill ha snabbare betallösningar, smidigare köp och enklare identifieringar men vi klarar inte av utvecklingen. Produkter och appar såsom BankID och Swish är säkra men de kriminella förmår oss att använda produkterna felaktigt. Internet missbrukas för allt från bedrägerier till mycket komplexa cyberbrott. Kan vi skydda oss – JA det kan vi!

Medverkande

Kriminalkommissarie Jan Olsson från Polisen. Jan har arbetat som polis i 29 år och under 12 år har han också arbetat som expert inom bedrägerier. Han har bland annat varit med och startat Nationellt Bedrägericentrum och arbetar sedan tre år tillbaka med förebyggande insatser och som verksamhetsutvecklare på Nationellt IT-brotts Centrum (Noa) / Swedish CyberCrime Center (SC3).

Jan är en van föreläsare som ofta anlitas både i Sverige, Europa och USA. Han deltar även i internationella polissamarbeten inom Europol, Interpol, Ameripol med mera.

Praktisk information

Innan föreläsningen skickar vi ut information till dig om hur du ansluter dig till mötet och lite annat som kan vara bra att veta. Vi guidar dig gärna genom det tekniska så tveka inte att anmäla dig.

Information

Josefine Eklund, 010-224 84 30, josefine.eklund@lansstyrelsen.se eller Åsa Lindin,
010-224 84 32, asa.lindin@lansstyrelsen.se

Föreläsningen ingår som en av flera i All Digital Week. Föreläsningen arrangeras via Länsstyrelsen i Örebro.

Anmälan

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kursen är kostnadsfri för deltagarna.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
20 mar 2021

Kontakt