27 feb 2021 klocka 11.00 - 12.00

Livesänd guidning i månadens naturreservat Karamossen

Vidsträckt, snötäckt myr, glest bevuxen av små träd och buskar

Karamossen. Foto: Göran Schultz

Följa med på en livesänd guidning i naturreservatet Karamossen och få tips om olika sätt att ta sig fram i naturen när det är snö.

Lär dig mer om friluftsliv vintertid

Månadens naturreservat i Februari är Karamossen strax utanför Röfors i Laxå kommun. Gillar du att åka skidor eller vandra med snöskor? Då är vintern en perfekt tid att utforska våra vidsträckta myrar. Miljöer som under andra tider på året kan vara besvärliga att ta sig fram på. Följ med på vår digitala guidning i månadens naturreservat Karamossen och få du tips om hur du kan ta dig fram i naturen på lite nya sätt. Som exempelvis snöskor och så kallade fatbikes. Men vi kommer även att prata om fler saker och en och annan överaskning utlovas.

Månadens naturreservat: Karamossen

Naturreservatet Karamossen består av en vidsträckt myr som omges av svamp- och lavrika gammelskogar. Håll utkik i trädtopparna efter tjäder och orre som kalasar på tallens knoppar och barr. Kanske får du se en lappuggla eller kungsörn susa förbi och framåt kvällen höra vargyl…

Mer om naturreservatet Karamossen

Livesänd guidning

När: Lördag 27 februari klockan 11 (ca en timme)

Endast digitalt: OBS! Guidningen sker enbart digitalt och livesänds lördag 27 feb. kl 11.00 direkt (eller efteråt) på Hopajolas Facebooksida via länken: https://www.facebook.com/126432280732788/live Länk till annan webbplats.

Vem?: öppet för alla med tillgång till internet. Du behöver inte ha ett eget Facebook-konto för att följa guidningen

Arrangeras av: Hopajola Länk till annan webbplats. och Länsstyrelsen i samarbete med Naturskyddsföreningen och lokala naturturismföretag

Luften är fri. Logotyp

Luften är fri

Luften är fri – är temat för Friluftslivets år 2021 med målet att få fler människor att vara ute i naturen och prova friluftsliv. Få tips och hitta friluftslivsaktiviteter nära dig på webbplatsen www.luftenarfri.nu Länk till annan webbplats.

Projektet leds av Svenskt Friluftsliv Länk till annan webbplats. med stöd av Naturvårdsverket Länk till annan webbplats.. Från länet är det Länsstyrelsen, Hopajola Länk till annan webbplats., Region Örebro län Länk till annan webbplats., länets kommuner och många fler deltar i projektet på olika sätt, bland annat genom att samverka med varandra.

VAR:
Digitalt via livesändning via länk ovan
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt