15 okt 2020 klocka 09.30 - 11.15

Webbkonferens: Maskulinitet i förändring 10 år

Från vänster: Tobias Axelsson, Tomas Wetterberg, Anna Swift-Johannison, Daniel Alsave, Felicia Garcia (foto: Anna Asplund) och Sam de Boise.

Länsstyrelsen arrangerar årligen en konferens med fokus på maskulinitet i förändring. I år blir det en webbsänd halvdagskonferens.

Maskulinitet i förändring är en konferensserie som belyser aktuell forskning såväl som praktiskt arbete. Konferensserien har ett brett köns- och genusperspektiv, men har en särskild betoning på pojkar, män och maskuliniteter. Konferenserna har genomförts sedan 2010 och sker i samarbete mellan Länsstyrelsen i Örebro län, Region Örebro län och Örebro läns idrottsförbund.

Maskulinitet i förändring har genomförts sedan 2010 med olika teman, bland annat våld, sexualitet, makt, föräldraskap och klimat.

Målgrupp

Webbinariet är kostnadsfritt och vänder sig till politiker, chefer och tjänstepersoner som har ansvar och arbetar inom området. Även det civila samhället och föreningar välkomna, samt den som har intresse av frågorna.

Anmälan

Deltagande är gratis och anmälan görs senast den 10 oktober längre ner på denna sida. Länk till webbinariet skickas ut efter sista anmälningsdag.

Program

09.30 Välkommen och inledning med Landshövding Maria Larsson samt information från moderator

09.45 Maskulinitet i förändring 10 år

Tobias Axelsson och Tomas Wetterberg,

10.15 Paus

10.30 Samtal: Anna Swift-Johannison strateg i jämställdhet på Region Örebro län håller ett samtal tillsammans med Daniel Alsave, Tomas Wetterberg, Felicia Garcia och Sam de Boise om maskulinitet i förändring med särskilda nedslag i maskulinitet och idrott, känslor, våld och hälsa.

11.15 Avslutning

Anmälan

VAR: Digitalt.

KOSTNAD: Gratis

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 10 okt 2020

Kontakt