30 apr 2020 klocka 21.00 - 22.00

Årets valborgsfirande blir på distans

Det traditionella valborgsmässofirandet blir i år digitalt – och hela Örebro kan sjunga med.

Tusentals Örebroare samlas varje år för att sjunga in våren tillsammans vid det stämningsfulla valborgsfirandet vid Örebro slott. I år blir firandet annorlunda. Spridningen av corona-viruset covid-19 gör att större folksamlingar inte är tillåtna.

Kvällens höjdpunkt blir en kör, där alla kan vara med och bidra.

Sjung in ditt bidrag

Kören ska framföra den klassiska vårsången ”Vintern rasat”, eller ”Längtan till landet”, som den egentligen heter, med text av Herman Sätherberg.

Redan nu kan den som vill gå in Örebros universitet webbplats och sjunga in sitt bidrag. Allt som behövs är en mobiltelefon eller dator med kamera och mikrofon. Alla röster kommer sedan att synkroniseras ihop till en enda komposition, med både bild och ljud. Sista datum att sjunga in sitt bidrag är den 19 april.

Distansvalborg – Var med i Örebros digitala körlänk till annan webbplats

Årets valborgsmässofirande är ett samarbete mellan Örebro kommun, Länsstyrelsen i Örebro län, Örebro studentsångare och Örebro universitet.

Programmet på valborgsmässoafton

Klockan 21.00 den 30 april startar det traditionsenliga valborgsfirandet innehållande körsång, musik och tal av Maria Larsson, landshövding i Örebro län. Vi startar upp med premiären av den digitala kören.

Följ livesändningen på Örebro universitets webbplatslänk till annan webbplats

VAR: På din dator eller mobil

KOSTNAD: Kostnadfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt