Logotyp för tävlingen Matverk

Matverk 2020

Matverk är en årlig tävling i produktutveckling med syfte att skapa nya moderna matprodukter som kan förknippas med Örebro län.

Regional final i Matverk

Den regionala finalen kommer att hållas i residenset på Örebro slott den 30 januari 2020. De tre bidragen som vinner pallplatserna får följa med på en studieresa till intressanta mål med fokus på mat runtom i vårt län.

Vinnarna får dessutom 20 000 kronor i prispengar av Lekebergs Sparbank.

Tävlingsförutsättningar

Skapa en förädlad produkt som är säljbar på marknaden (butik, restaurang, torgmarknad, grossist). Vid inlämning av produkten ska även en fullständig ingrediensförteckning lämnas med de tävlandes underskrifter.

Tävla i lag eller enskilt

Tävlande lag i vilket råvaruproducenten ingår kommer att tilldelas extra poäng. Det är möjligt att tävla som enskild. Om du inte själv är råvaruproducent så måste du kunna visa från vilken producent råvaran kommer. Du skall vara bosatt i alternativt ha en privat och stark koppling till Örebro län (född, uppvuxen, bott där under längre tid).

Anmälan

Sista datum för att anmäla sitt deltagande var den 7 november 2019.

Vinnare 2018

2018 års vinnare av den regionala deltävlingen är Emanuel Eskilsson och Niklas Edgren som har tagit fram sBread, ett ekologiskt rågbröd som både är EU-certifierat och KRAV-märkt. Juryns motivering löd:

”När svinn blir win och botten blir toppen. Innovation och nytänk, ur tusenårig tradition, med ett tydligt entreprenörskap och en säljande presentation, som inbjuder till avknoppningar. En ordlek med råg i ryggen…”

Foto på 2017 års regionala vinnare av Matverk Närke.

Arrangör

Länsstyrelsen i Örebro län i arrangerar tävlingen och Fredrik Kämpenberg är tävlingsledare.Text

Kontakt

Fredrik Kämpenberg

Tävlingsledare