Logotyp för tävlingen Matverk

Matverk 2019

Var med och tävla och ta fram en ny matprodukt som kan förknippas med Närke

Vad är Matverk?
Matverk är en årlig tävling i produktutveckling med syfte att skapa nya moderna matprodukter. Vinner du den regionala tävlingen får du äran att representera Närke i riksfinalen. Länsstyrelsen i Örebro län i samarbete med Fredrik Kämpenberg är regionala arrangörer.

Förutsättningar
Skapa en förädlad produkt som är säljbar på marknaden (butik, restaurang, torgmarknad, grossist). Vid inlämning av produkten ska även en fullständig ingrediensförteckning lämnas med de tävlandes underskrifter.

Tävla i lag eller enskilt
Tävlande lag i vilket råvaruproducenten ingår kommer att tilldelas extra poäng. Det är möjligt att tävla som enskild. Om du inte själv är råvaruproducent så måste du kunna visa från vilken producent råvaran kommer. Du skall vara bosatt i alternativt ha en privat och stark koppling till aktuellt landskap (född, uppvuxen, bott där under längre tid).

Matverk 2019
Den regionala finalen hålls i residenset på Örebro slott den 20 november 2018. Eftersom riksfinalen i Nyköping ställs in 2019, kvalificerar sig vinnarna istället till finalen 2020.

Länsstyrelsen i Örebro anordnar även en studieresa för de tre bidrag som tar sig till

pallplats. Det blir en resa till spännande        
mål i början av 2019.

Utöver detta får vinnarna i årets Matverk
20 000 kronor av Lekebergs sparbank.

Se filmen om Matverk

Sparbanken

Mer information och anmälan

Anmälan och förutsättningar för medverkan finns i inbjudan på Matverks webbplats.

Det finns också mer information om Matverk på Matverks egen webbplatslänk till annan webbplats

Följ Matverk i Närke på Facebooklänk till annan webbplats

Har du frågor eller funderingar om tävlingen så kontakta tävlingsledaren Fredrik Kämpenberg 070-788 06 28 eller kfkampenberg@hotmail.com.

Boo buljong - 2017 års vinnare

2017 års vinnare av den regionala deltävlingen var den färska buljongen från Boo Natur. I den nationella tävlingen fick produkten juryns utmärkelse "Årets bästa vän i köket". Juryns motivering:

"Hur många gånger har man inte önskat sig en liten Råttatouille i köket, som kan viska goda råd om det där lilla extra som skulle få ”änglarna att sjunga”. Utmärkelsen Årets bästa vän i köket går till en produkt som har förutsättning att hjälpa till med magin och bli en favorit i många kök: Bra Buljong Viltconsommé från Närke."

Foto på 2017 års regionala vinnare av Matverk Närke.

Kontakt

Fredrik Kämpenberg

Tävlingsledare