05- 06 nov 2019 klocka 07.00 - 22.30

Studieresa till Skåne - Vattenåtgärder och conservation agriculture. Resan är inställd!

Interiörbild från Landsberga café

Foto: Johan Hammar © UC4LIFE

Resan är inställd på grund av för få anmälningar.

 

Välkommen att följa med på en tvådagarsresa till Skåne. Lär dig mer om vilka olika vattenvårdande åtgärder som står till buds för dig som lantbrukare. Se genomförda projekt och prata med lantbrukare och projektörer som tillsammans arbetat kring Tulltorpsån.

På vägen ner till Skåne den 5 november gör vi ett studiebesök hos lantbruksföretagare Josef Appel, Skogsbo gård, öster om Ängelholm. Han berättar om sina erfarenheter kring concervation agriculture. En välmående och väl fungerande jord är en grundförutsättning för en bra växtodling.

Den 6 november 08.30 - ca 15.00 träffar vi lantbrukarna som tillsammans genomfört olika vattenprojekt i Tulltorpsån via en ekonomisk förening. Vi besöker visningssträckor, pratar med lantbrukare, projektledare och konsulter involverade i arbetet kring ån. Resan ger inspiration och kunskap att ta med hem till ditt lokala sammanhang och riktigt bra förutsättningar för att komma till skott med vattenprojekt hemmavid. Du kan läsa mer om arbetet i Tullstorpsån på webbplatsen tullstorpsan.selänk till annan webbplats.

PRAKTISK INFORMATION: Resan subventioneras av Greppa Näringen via Länsstyrelsen i Örebro län. Du bekostar endast mat och boende på värdshus i närheten av onsdagens studiebesök.

Bussen avgår den 5 november klockan 08.00 från Aspholmen, Lantmännens lokaler. Bussen stannar två gånger under nedresan för frukost och lunch samt studiebesök hos Josef Appell 14:30 – 16:30. På hemresan stannar bussen en gång för middag. Beräknad hemkomst cirka 22:30.

Sista anmälningsdag 22 oktober.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
HS logga

Information

Therese Erneskog, 070-939 04 86, therese.erneskog@lansstyrelsen.se

Anna Eklund, Hjälmarens vattenvårdsförbund, 070-251 18 72, anna.eklund@hjvvf.se

Anmälan

VAR: Skåne, Tulltorpsån

KOSTNAD: Resa och studiebesök finansieras av Greppa Näringen via Länsstyrelsen i Örebro län. Du bekostar endast mat och boende på värdshus i närheten av onsdagens studiebesök, cirka 1 300 kronor exkl moms. Anmälan är bindande.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 22 okt 2019

Kontakt