11 sep 2019 klocka 15.00 - 17.00

Informationsträff om gymnasielagen och förlängningar av uppehållstillstånd

Välkommen till en informationsträff om lagen om ny möjlighet till uppehållstillstånd för vissa ensamkommande, vanligen kallad gymnasielagen, riktad till dig som i ditt yrke eller i ideell verksamhet möter ungdomar som berörs av lagen.

De nya bestämmelserna i den så kallade gymnasielagen har nu funnits i snart ett år. Hur ser situationen ut idag för de ungdomar i Örebro län som berörs av lagen? Vilka är vägvalen gällande utbildning, och vad innebär ”aktivt deltagande”? Vad gäller när uppehållstillstånd ska förnyas? Under två timmar får du praktisk information kring dessa och andra frågor samt möjlighet att ställa frågor till representanter från Migrationsverket och SKL.

Träffen är förlagd till sen eftermiddag för att möjliggöra deltagande även för personer som är aktiva ideellt eller i frivilligorganisationer.

Målgrupp

Träffen riktar sig till dig som arbetar i skola, socialtjänst, frivilligsektor eller annan verksamhet där du träffar ungdomar som berörs av den så kallade gymnasielagen.

Anmälan

Hittas längre ner på denna sida och görs senast den 6 september. Anmäld som ej deltar blir debiterad en kostnad på 100 kronor. Max 75 platser.
Länsstyrelsen bjuder på fika.

Program

15:00-15:10 Inledning - Länsstyrelsen

Hannes Hart Svedberg, integrationssamordnare

15:10-15:50 Gymnasielagen och förlängning av uppehållstillstånd - Migrationsverket

Shima Bagheri, regional expert

15:50-16.10 Fika och diskussion

16:10-16:50 Uppehållstillstånd för studier: rätten till utbildning och olika studiealternativ - SKL

Mia Hemmestad, förbundsjurist

16:50-17:00 Avslutning

Frivillig fortsättningsdiskussion

17:00-17:30 Om situationen i Örebro län

För de som har möjlighet att stanna finns möjlighet att diskutera närmare kring hur situationen ser ut i Örebro län och vilka samverkansmöjligheter som finns.

Anmälningsformulär

VAR: City konferenscenter i Örebro. Lokal: Sulan

KOSTNAD: Gratis

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 06 sep 2019

Kontakt