27 maj 2019 klocka 18.00 - 20.00

Fältvandring om ortolansparv

Illustration, sparv

Ortolansparven är den fågel i odlingslandskapet som minskar allra snabbast. Kom och se vilka enkla åtgärder du som lantbrukare kan göra för att hjälpa dem. Vi guidas av Magnus Persson, ornitolog som under flera år studerat ortolansparven i Kvismaren.

Tid och plats

Måndag den 27 maj klockan 18 till cirka klockan 20. Vi ses på parkeringen vid Husön, som ligger strax norr om Söröns naturreservat i Kvismaren. Ta med kikare om du har!

Anmälan

Om du vill vara säker på att få fika är det bra om du anmäler dig innan, men det går bra att bara komma. Det är svårt att planera långt i förväg så här års!

Välkomna till en kväll med fågelsång i fin natur formad av lantbrukare genom århundraden!

Om ortolandsparven

Ortolansparv häckar i Mellansverige, framför allt vid småskaliga jordbrukslandskap. De häckar även på hyggen i Norrlands kustområde. Ortolansparv har minskat mycket kraftigt i landet och det största hotet för arten tros vara storskaliga förändringar i jordbrukslandskapet.

I Örebro län häckar ortolandsparven bara vid sjön Kvismaren i Örebro kommun. Länsstyrelsen arbetar tillsammans med markägare i området för att skapa och förbättra häckningsområden för ortolansparven.

Länsstyrelsen har tagit fram det nationella åtgärdsprogrammet för ortolansparv och har det nationella koordineringsansvaret.

fågel, ortolansparv

Ortolansparv, foto Petter Haldén.

Målgrupp

Lantbruksföretagare, deras familjemedlemmar och anställda inom lantbruksverksamhet.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

VAR: Vi ses på parkeringen vid Husön, som ligger strax norr om Söröns naturreservat i Kvismaren. Ta gärna med dig kikaren.

KOSTNAD: Ingen kostnad

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 27 maj 2019

Anmäl dig

Kontakt