26- 27 jun 2019 klocka 07.00 - 22.30

Studieresa till Borgeby fältdagar
26-27 juni

Interiörbild från Landsberga café

Välkommen att följa med på en tvådagarsresa till Skåne och Borgeby Fältdagar.

Dag ett, på väg ner till Skåne gör vi två studiebesök. Dag två tillbringar vi på mässan. Borgeby Fältdagar erbjuder dig det senaste inom växtodling, praktiska maskindemonstrationer, seminarier med aktuella ämnen och företagsutställningar. Årets tema är ”Vatten”.

Första studiebesöket gör vi hos Mikael Wik på Adelövs gård, två mil utanför Gränna. På gården finns en vedeldad fjärrvärmeanläggning och vindkraft. Produktionen är ekologisk och nyligen slutade de med mjölkproduktion för att i stället satsa på dikor. Det föds även upp ekologiska kycklingar på gården och för några år sedan investerade de i en bevattningsanläggning.

Andra stoppet gör vi på Wapnö Gård utanför Halmstad. Gården brukar cirka 3000 hektar. På Wapnö jobbar man med begreppet Härproducerat®, det vill säga att både råvara och förädling finns på samma gård. Det finns biogasanläggning, mejeri, charkuteri, bryggeri, växthus och restaurang som förädlar allt som gården ger.

Information

Helena Åkerhielm, 010-224 84 27,
helena.h.akerhielm@lansstyrelsen.se

Therese Erneskog, 070-939 04 86,
therese.erneskog@lansstyrelsen.se

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Anmälan

VAR: Borgeby

KOSTNAD: Resan kostar 1900 kronor plus moms. I det ingår resa, mat, inträde på mässan, studiebesök och del i dubbelrum på hotell i Malmö. Enkelrum kostar 400 kronor extra och beställs i samband med att du anmäler dig till resan. Anmälan är bindande.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 14 jun 2019

Kontakt