27- 28 jun 2018 klocka 06.00 - 22.00

Studieresa till Borgeby fältdagar

Välkommen att följa med på en tvådagars resa till Skåne
och Borgeby Fältdagar. Dag ett gör vi två studiebesök, på väg ner till Skåne. Dag två tillbringar vi på mässan.

Borgeby Fältdagar erbjuder dig det senaste inom växtodling, praktiska maskindemonstrationer, seminarier med aktuella ämnen och företagsutställningar. Årets tema är precisionsodling.

Studiebesök

Vreta Kluster Första stoppet blir på Vreta Kluster som är en företagspark, en mötesplats och en utvecklingsarena för de gröna näringarna, dvs för alla de som arbetar inom jordbruk, skogsbruk, energi, mat och närliggande branscher. Där fikar vi och träffar Louise Ridderström och Christina Enudd som presenterar Vreta Kluster och bland annat berättar om arbetet med att genomföra livsmedelsstrategin i Östergötland.

Leregård Andra studiebesöket gör vi hos Greppa Näringen ambassadören Anders Richardsson, Leregård utanför Falköping. På gården finns integrerad svinproduktion och växtodling. Anders har även lyckats bra med att bedriva ett konventionellt lantbruk mitt inne i kommunens vattenskyddsområde.

Greppa Näringen
EU-flagga

INFORMATION OCH ANMÄLAN:
Helena Högberg Åkerhielm 010-224 84 27, helena.h.akerhielm@lansstyrelsen.se, eller
Therese Erneskog 070-939 04 86, therese.erneskog@lansstyrelsen.se 
Ange var du kommer att stiga på bussen (Åtorp, Mullhyttan, Lanna, Örebro, Brändåsen eller Askersund).

VAR: Avresa med buss från Nysunds Kyrka, Åtorp. Påstigning kan även ske i Mullhyttan 06.20, Lanna 06.40, Örebro (Aspholmen) 07.00, Brändåsen 07.20 och Askersund (Rejmes) 07.50

KOSTNAD: Resan kostar 1 800 kronor, exklusive moms. I det ingår resa, mat, inträde på mässan, studiebesök och del i dubbelrumpå hotell i Malmö. Vill du hellre bo i ett enkelrum kostardet 400 kronor extra och beställs i samband med att du anmäler dig till resan.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 11 jun 2018

Kontakt