Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Hand lägger röstkort i en låda

Val 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutgiltiga röstsammanräkningen.

KALENDER

Besöksmål

Utflyktstips för sköna höstdagar

Här hittar du förslag på utflykter till besöksvärda kulturmiljöer och naturreservat i länet. Med förslag utifrån olika teman, exempelvis vilka utflyktsmål du når via kollektivtrafik.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket och yrkesfisket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Djur

Fiskevatten

Det finns många fina sjöar och vattendrag för fiske i länet. De största sjöarna är Hjälmaren och Vättern. När du fiskar är det viktigt att känna till vilka fiskeregler som gäller.

NYHETER

 • 2022-09-22

  Licensjakt efter 24 vargar i Örebro län

  Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt i Örebro län omfattar totalt 24 vargar i fyra olika revir. Vargreviren Ölen och Grecken ligger i Örebro län. Reviret Vismen delas med Värmland och reviret Almhöjden delas med Västmanland och Dalarna.
 • 2022-09-22

  Länets nästa vandringsmecka invigs

  På lördag invigs naturreservatet Nittälven, som bjuder besökaren på vildmark i världsklass i länets nordligaste skogar. Re...
 • 2022-09-09

  Vilket valdistrikt blir först att lämna röstsedlar? Landshövdingen är beredd på söndag kväll

  Enligt alla prognoser blir rösträkningen och fördelningen av mandat till riksdag, kommuner och regioner en riktig rysare. ...
 • 2022-09-02

  Han blir kanslichef för Mellersta civilområdet

  Som en del av satsningen på det svenska försvaret inrättas nu sex nya civilområden för att kraftsamla totalförsvar och kri...