Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Hand lägger röstkort i en låda

Val 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutgiltiga röstsammanräkningen.

KALENDER

Besöksmål

Utflyktstips för sköna höstdagar

Här hittar du förslag på utflykter till besöksvärda kulturmiljöer och naturreservat i länet. Med förslag utifrån olika teman, exempelvis vilka utflyktsmål du når via kollektivtrafik.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket och yrkesfisket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Djur

Fiskevatten

Det finns många fina sjöar och vattendrag för fiske i länet. De största sjöarna är Hjälmaren och Vättern. När du fiskar är det viktigt att känna till vilka fiskeregler som gäller.

NYHETER

 • 2022-09-29

  Mat och krisberedskap på Stortorget i Örebro på lördag

  Vad gör du om maten tagit slut på hyllorna i butiken? På lördag den 1 oktober pratar Länsstyrelsen tillsammans med bland annat räddningstjänsten, Civilförsvarsförbundet och Röda korset om mat och krisberedskap på Stortorget i Örebro.
 • 2022-09-28

  Järle kvarn saneras från kvicksilver

  Nästa vecka startar saneringen av ett mindre område vid Järle kvarn. I marken finns resterna av tidigare verksamhet och an...
 • 2022-09-26

  Krisberedskapsveckan 2022 – tema mat

  Vad gör du när maten tar slut på hyllorna i butiken? Vecka 39 anordnas Krisberedskapsveckan av Myndigheten för samhällssky...
 • 2022-09-22

  Licensjakt efter 24 vargar i Örebro län

  Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt i Örebro län omfattar totalt 24 vargar i fy...