Illustration, klimatinvesteringsstöd

Spara energi

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Länsstyrelsen ger stöd till kommuner och regioner i arbetet med åtgärder för att göra energibesparingar. Energimyndigheten ger tips och råd på hur allmänhet, företag och organisationer kan minska sin elanvändning.

KALENDER

 • 29 08 nov 2022 dec 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Ekologisk bärodling Välkommen till en digital tredagskurs i ekologisk bärodling! Syftet med kursen är att ge blivande intresserade odlare en gemensam grund för ekologisk bärodling och de kunskaper som krävs för att ”komm...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 05 dec 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.30
  Webbinarium: Förstå familjen - ett verktyg för dig som möter föräldrar med kogni... Länsstyrelsen Västra Götaland och Kunskapscentrum för jämlik vård i Västra Götalandsregionen bjuder in till en halvdag för dig som möter föräldrar med kognitiva svårigheter.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 dec 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.15
  Inspirationswebbinarium -Att arbeta förebyggande med spel om pengar, digitalt sp... Många vuxna är oroliga för barn och ungas skärmanvändning och spelande. Länsstyrelserna har därför tagit fram ett kunskapsstöd som kan användas för att öka kunskapen och starta en givande diskussion o...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 dec 2022 Klocka som ikon 14.00 - 17.00
  Kurs om kor av lantras Har du fjällkor, rödkullor eller andra lantraskor hemma? Är du nyfiken på att lära dig hur du kan förstå din ko och ge henne bästa omvårdnad? Vill du få chansen att träffa likasinnade? Då ska du komma...

  Anmälningsdatum är passerat

Illustration, älg

Djur

Älgjakt

Älgjakten i Örebro län pågår nu och fram till och med januari 2023. Det går bra att vara i skogen även när det är älgjakt.

Samhälle

Mellersta civilområdet

Sveriges län är indelade i sex civilområden. Tillsammans med Dalarna, Gävleborg, Södermanland, Uppsala, Värmland och Västmanlands län bildar vi Mellersta civilområdet.

Djur

Fiskevatten

Det finns många fina sjöar och vattendrag för fiske i länet. De största sjöarna är Hjälmaren och Vättern. När du fiskar är det viktigt att känna till vilka fiskeregler som gäller.

NYHETER

 • 2022-12-02

  Skriver på för Agenda 2030

  Länsstyrelsen och länets tolv kommuner skrev i torsdags på en regional avsiktsförklaring för Agenda 2030. Målet är att tillsammans ta steg framåt i arbetet med Agenda 2030.