Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Illustration, klimatinvesteringsstöd

Spara energi

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Länsstyrelsen ger stöd till kommuner och regioner i arbetet med åtgärder för att göra energibesparingar. Energimyndigheten ger tips och råd på hur allmänhet, företag och organisationer kan minska sin elanvändning.

KALENDER

Illustration, älg

Djur

Älgjakt

Den 8 oktober startar älgjakten i Örebro län och pågår till och med januari 2023. Det går bra att vara i skogen även när det är älgjakt.

Samhälle

Mellersta civilområdet

Sveriges län är indelade i sex civilområden. Tillsammans med Dalarna, Gävleborg, Södermanland, Uppsala, Värmland och Västmanlands län bildar vi Mellersta civilområdet.

Djur

Fiskevatten

Det finns många fina sjöar och vattendrag för fiske i länet. De största sjöarna är Hjälmaren och Vättern. När du fiskar är det viktigt att känna till vilka fiskeregler som gäller.

NYHETER

 • Illustration, älg
  2022-10-05

  Älgjakten startar den 8 oktober

  På lördag den 8 oktober startar älgjakten i Örebro län. Totalt planeras cirka 1 600 älgar att fällas under jakten. Jaktperioden kan pågå till och med januari nästa år.
 • 2022-09-30

  Nya civilområden bidrar till stärkt motståndskraft

  Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Örebro län ingår i det mellersta civilområdet. Indelningen är...
 • 2022-09-29

  Mat och krisberedskap på Stortorget i Örebro på lördag

  Vad gör du om maten tagit slut på hyllorna i butiken? På lördag den 1 oktober pratar Länsstyrelsen tillsammans med bland a...
 • 2022-09-28

  Järle kvarn saneras från kvicksilver

  Nästa vecka startar saneringen av ett mindre område vid Järle kvarn. I marken finns resterna av tidigare verksamhet och an...