Residenset i julskrud. Foto:Mostphotos

Fullbokat: adventsfika hos landshövdingen

Måndag den 21 november klockan 9.00 öppnade anmälan till årets adventsfika för totalt 160 platser fördelat på två sittningar. En minut senare var alla platserna slut.

KALENDER

 • 18 26 okt 2022 jan 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Barnrättsstrategutbildning Fyra dagars utbildning i barnkonventionen under perioden 18 oktober 2022 till 26 januari 2023, med praktisk implementering av barnets rättigheter.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 21 27 nov 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  En vecka fri från våld 2022 Varje år dödas eller skadas kvinnor och unga tjejer av mäns och killars våld och många barn upplever våld i hemmet. Arbetet mot mäns och killars våld pågår hela året men under den nationella kampanjen...

  Ingen anmälan krävs

 • 27 nov 2022 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Adventsfika på residenset Den första advent, söndagen den 27 november, bjuder Norrbottens landshövding Lotta Finstorp tillsammans med herr Christer Dahlén in 160 norrbottningar till residenset på adventsfika.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 nov 2022 Klocka som ikon 09.00 - 14.00
  Utbildning om statliga ersättningar till kommuner Länsstyrelsen i Norrbottens län och Migrationsverket bjuder in kommuner i Gävleborgs län, Västernorrlands län, Jämtlands län, Västerbottens län och Norrbottens län till en utbildningsdag om statliga e...

  Anmälningsdatum är passerat

Landshövdingen står framför det gula residenset, i solljus på vintern.

Om oss

Landshövding

Landshövding Lotta Finstorp är regeringens företrädare i Norrbottens län. Hon samordnar den statliga verksamheten, följer noga länets utveckling och informerar regeringen om de behov som finns.

En våtmark, grunt vatten
och vegetation. Foto: Mostphotos

Natur och landsbygd

Sök LONA-bidrag senast 1 december

Ta kontakt med din kommun för att initiera ett våtmarksprojekt och sök bidrag upp till 90 procent av projektkostnaden.

Miljö och vatten

Spara energi

Vi står inför en utmanande vinter med höga elkostnader. Läs mer om vad olika myndigheter gör och vad du själv kan göra för att minska din energianvändning.

illustration över Norrbottens-karaktäristiska element

Om oss

Aktuella tillståndsprocesser

Här samlar vi de aktuella tillståndsprocesserna i Norrbotten för en snabb överblick, status i ärendet och enkel åtkomst till de senaste offentliga handlingarna kopplat till ärendena.

Människor runt ett bord. Foto: Johnér

Om oss

Vill Du jobba Här?

Som anställd på Länsstyrelsen får du arbeta med meningsfulla och utvecklande uppgifter tillsammans med kompetenta kollegor i en miljö som är lyhörd för just din livssituation. Se vad vi kan erbjuda!

Mostphotos

Djur

Älgjakt

Fram till 31 januari 2023 pågår älgjakten i olika delar av Norrbottens län. Du som är jägare rapporterar fälld älg till Länsstyrelsen.

NYHETER

 • 2022-11-25

  Stora gränsöverskridande EU-satsningar finansieras

  Nu har det nya Interreg Aurora programmet godkänt de första projekten. De två styrkommittéerna för delområde Sápmi och delområde Aurora har träffats den 22-23 november i Luleå för att besluta om nya gränsöverskridande samarbetsprojekt finansierade av EU.
 • 2022-11-23

  Totalförsvarsövning Vilde stärker förmågan att möta ett väpnat angrepp

  Höjd beredskap, väpnat angrepp, samverkan och kommunikation var några av de delar som berördes när 130 deltagare från hela...
 • 2022-11-23

  Samhällsbyggnadsdagarna: God gestaltad miljö

  Länsstyrelsen i Norrbotten har tillsammans med Norrbottens Kommuner och med stöd av europeiska utvecklingsfondens ”North S...
 • 2022-11-22

  Omfattande miljösatsningar i länet under 2022

  Engagemanget för miljöfrågorna i länet är stort. Mer än 100 miljöåtgärder har genomförts hittills i år. Samtidigt står det...