Slaskiga vintrar och längre somrar- rapport för barn och unga

Om publikationen

Löpnummer: Saknas

Diarienummer:

ISBN/ISSN-nr:

Publiceringsår: 2014

Sidantal: 36

Publikationstyp: Rapport

Denna rapport är resultatet av ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Norrbotten och pedagogiska utvecklare i Piteå kommun inom ramen för projektet Smart och Förnybart. Syftet med rapporten är att informera Norrbottens unga om klimatförändringarnas konsekvenser i Norrbotten, och väcka intresse för hur vi skapar ett hållbart samhälle.

Hur tror du klimatet kommer att bli i framtiden? I nyhetssändningar kan man se och höra om stigande temperaturer, extremare väder, smältande havsisar och strandsatta isbjörnar. Är det här bara tillfälligheter eller håller något på att hända med vår planet?


I denna rapport kan du läsa om hur i stort sett alla klimatforskare tror klimatet kommer att bli i framtiden. Det som gör den här rapporten speciell är att den främst handlar om Norrbotten, där du som läsare förmodligen bor. Dessutom är den skriven så att du som är ung (och inte klimatforskare) ska kunna förstå innehållet.

Rapporten handlar om hur temperatur och nederbörd kan komma att förändras och hur det i så fall till exempel påverkar det hus du bor i eller de vägar du färdas efter.

Det finns också en lärarhandledning att använda i undervisningen tillsammans med rapporten.

Lärarhandledningen hittar du här!

 

Kontakt