Bättre bemötande - för integration och tillväxt i Norrbotten

Banner för projektet Integration & Tillväxt i Norrbotten. Kvinnor vid sjö och logga.

Utbildningen "Bättre bemötande" vänder sig till dig som möter asylsökande eller nyanlända i din yrkesroll, som arbetsgivare, i din förening eller som privatperson. Syftet är att höja vår samlade kompetens för att ge enhetlig och tydlig information till den som söker asyl eller är nyanländ i Sverige.

Ta del av utbildningen!

Så här gör du!

 1. Gå in på utbildningsportalen (klicka på bilden nedan) och skapa ett användarkonto med ditt namn och e-postadress. Detta för att vi ska kunna utvärdera och följa upp utbildningssatsningen.
  Så hanterar vi dina personuppgifteröppnas i nytt fönster
 2. Här kan du ladda ned en PDF med instruktion om hur du går till väga:
  Skapa användarkonto till Bättre bemötandePDF
 3. Vill du veta mer, kontakta projektledare Anna-Maria Lundkvist-Monroy, telefonnummer 010-225 53 77.

Det här får du!

På utbildningsportalen kan du genomföra utbildningen som det  passar just dig - enskilt eller i en studiegrupp. Sammanlagt tar utbildningen ca 4 timmar att genomföra. Du kan också välja en förkortad version. Utbildningen är kostnadsfri.

Utbildningen ger dig:

 • grundläggande fakta om asylprocessen
 • ökad kulturkompetens
 • bättre förståelse för kulturkrockar
 • bättre förutsättningar att hantera konflikter
 • konkreta tips och råd för ett tydligt bemötande.

Utbildningsinnehållet bygger på filmade sekvenser med olika medverkande, där vissa pass har karaktären av kortare föreläsningar. 

Norrbotten behöver människor som kan bidra till länets utveckling. Projektet Integration & Tillväxt i Norrbotten arbetade 2016 - 2019 för en effektivare asylmottagning i länet. I projektet utvecklade vi effektiva former för samarbete mellan olika parter i asylprocessen och för att höja den samlade kompetensen.

Länsstyrelsen Norrbotten drev projektet i samarbete med Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Region Norrbotten, Norrbottens Kommuner, Luleå tekniska universitet och civila samhället. Projektet stöds av Asyl, migrations- och integrationsfonden i EU.

Två loggor Integration & Tillväxt i Norrbotten

Kontakt