Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tina Nilsson blir ny programdirektör för Interreg Aurora

Tina Nilsson och Iiris Mäntyranta

Tina Nilsson och Iiris Mäntyranta.

Den 1 september tillträder Tina Nilsson som ny programdirektör för EU-programmet Interreg Aurora. Tina ersätter Iiris Mäntyranta som har varit programdirektör sedan 2018.

Tina kommer närmast från en tjänst som handläggare på enheten för internationalisering och tillväxt på Länsstyrelsen. Hon har sedan tidigare arbetat bland annat som samordnare för Bottenvikens skärgårdssamverkan och verksamhetsledare för ett Leader-område.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få arbeta med att utveckla det gränsöverskridande samarbetet mellan Sverige, Norge, Finland samt Sápmi. Det är en otroligt spännande tjänst och mina kollegor i detta stora programområde är väldigt engagerade och kompetenta. Just nu har programmet precis kommit igång och vi har haft de två första ansökningsomgångarna, vi ser att det finns ett stort intresse för programmet och dess finansieringsmöjligheter, säger Tina Nilsson.

Iiris Mäntyranta har arbetat med Interreg Nord och Interreg Aurora sedan 2008 och har fått ta del av fina resultat från många samarbetsprojekt genom åren. EU-kommissionen visar ett stort intresse för samarbetet i norr.

– Vi är stolta över uppdraget som Förvaltande myndighet för Interreg Aurora. Det har varit många kompetenta sökande till tjänsten som programdirektör och jag känner mig trygg med att det professionella arbetet kommer att föras vidare av Tina och välkomnar henne i sin nya roll. Vi kommer att sakna Iiris och tackar henne för det goda arbetet och önskar henne lycka till framöver, säger Anna Degerman, enhetschef för Internationalisering och tillväxt.

Det här är Interreg Aurora

Länsstyrelsen i Norrbottens län är förvaltande myndighet för EU-programmet Interreg Aurora som är ett helt nytt program i den europeiska Interreg-gemenskapen för gränsöverskridande samarbete 2021-2027. Programmet erbjuder stora möjligheter och möjliggör nya och spännande gränsöverskridande samarbete i den nordligaste delen av Europa och Sápmi. Aurora har specifika gränsöverskridande medel tillsatta för att utveckla den samiska kulturen, näringslivet, forskningen och de samiska språken.

Kontakt