Aktuella varningsmeddelanden i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Katarina Ljunggren nytt Länsråd

kvinna i brunt hår ler.

Katarina Ljunggren är mycket glad över utnämningen till Länsråd och möjligheten att tillsammans med medarbetare få bidra till en hållbar utveckling av vårt fantastiska län. Foto: Pär Bäckström

Regeringen har idag utsett Katarina Ljunggren till nytt Länsråd vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Katarina Ljunggren har vikarierat som Länsråd sedan februari 2022 och kommer närmast från tjänsten som chef för länsledningens stab vid Länsstyrelsen i Norrbotten. Hon tillträder den 1 maj 2023 och förordnandet gäller till och med 30 april 2028.

— Jag är mycket glad över utnämningen till Länsråd och möjligheten att tillsammans med våra medarbetare få bidra till en hållbar utveckling av vårt fantastiska län. Vi har många stora och viktiga frågor framför oss, inte minst i samband med den industriella omställningen men även när det gäller arbetet med att fortsätta utveckla Länsstyrelsens roll och arbetssätt, säger Katarina Ljunggren.

Katarina Ljunggren är nationalekonom och har varit anställd på Länsstyrelsen i Norrbotten sedan 1998. Hon utsågs till stabschef 2017 och var dessförinnan enhetschef för frågor inom hållbar samhällsutveckling med fokus på näringslivsfrågor. Tidigare har hon även arbetat som handläggare på Länsstyrelsen med motsvarande frågor. Katarina har även ett förflutet på bland annat SCB.

— Jag är riktigt glad över att regeringen beslutat utse Katarina Ljunggren till nytt Länsråd. Hon har en gedigen erfarenhet av Länsstyrelsens arbete och har det senaste året dessutom vikarierat som Länsråd. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta samarbeta med Katarina i alla de viktiga frågor länet står inför, säger landshövding Lotta Finstorp.

Länsrådet leder och samordnar det dagliga arbetet vid Länsstyrelsen och är Landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare. Länsråd utses av regeringen.

Kontakt