Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen är den mest attraktiva arbetsgivaren för naturvetare

Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län, står med diplom och blommor i händerna. Bredvid står Erik Aronsson från fackförbundet Naturvetarna.

Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län, tog emot diplom för mest attraktiva arbetsgivaren och mest hållbara arbetsgivaren från Erik Aronsson på fackförbundet Naturvetarna. Foto: Länsstyrelsen

Drygt 6 000 av fackförbundet Naturvetarnas medlemmar har i en enkätundersökning listat vilka arbetsgivare de helst vill jobba hos. Länsstyrelsen hamnar på en delad förstaplats tillsammans med Astra Zeneca.

Det är verkligen jätteroligt att få den här uppmärksamheten, och dessutom hedrande att dela förstaplatsen med AstraZeneca, säger Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län och företrädare för landets landshövdingar då han har längst tjänstgöringstid.

På länsstyrelserna arbetar medarbetare med en mängd olika utbildningar. Många av dem är naturvetare och jobbar med frågor som rör miljö, natur, djurskydd, näringsliv och krisberedskap.

De som arbetar hos oss på länsstyrelserna har ett stort engagemang och vill göra samhällsnytta. Vi har en unik bredd inom våra verksamheter, vilket gör att vi har experter och specialister inom många olika områden. Det bidrar till att vi är attraktiva som arbetsgivare, säger Sven-Erik Österberg.

"Att naturvetarna har röstat fram Länsstyrelsen som den mest attraktiva och hållbara arbetsgivaren, det är ett starkt bevis på att arbetsplatsen är bra för oss akademiker. Nu är det viktigt att vi fortsätter förvalta detta kvalitetsbetyg tillsammans, både från fackligt håll och från arbetsgivarens. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att långsiktigt bli ännu bättre och vi vill attrahera fler, både nyutexaminerade och mer erfarna medarbetare", säger Mikael Larsson, ordförande för SACO-S på Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Länsstyrelsen rankas dessutom som den mest hållbara arbetsgivaren. Naturvetarnas medlemmar anser att vi erbjuder avgörande faktorer som stimulerande arbetsuppgifter, arbete med hållbarhetsfrågor och möjlighet till kompetensutveckling.

"Den senaste medarbetarundersökning som gjordes bland medarbetarna hos oss i Norrbotten visade också att 91 procent kan tänka sig att rekommendera sin arbetsplats till andra, vilket verkligen stärker utnämningen ur ett internt perspektiv", berättar Marcus Claesson, HR-chef på Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Det är framför allt personer som arbetar inom miljösektorn, kvinnor, personer yngre än 30 år samt studenter som listar Länsstyrelsen som sin favoritarbetsgivare.

Jobba hos oss, Länsstyrelsen i Norrbottens län

Naturvetarnas motivering till Länsstyrelsens utmärkelser

”Med stimulerande arbetsuppgifter, ett aktivt hållbarhetsarbete, goda möjligheter till kompetensutveckling och varor och tjänster som man kan stå för har våra medlemmar utsett Länsstyrelsen till en av de två mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Tack vare det aktiva hållbarhetsarbetet är Länsstyrelsen också den arbetsgivare som våra medlemmar anser vara den mest hållbara i Sverige.”

Naturvetarnas pressmeddelande Länk till annan webbplats.


Kontakt