Högt vattenstånd i Norrbottens länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen bjuder in samtliga ministrar till Norrbotten

Landshövding Lotta Finstorp

Landshövding Lotta Finstorp skickar i dagarna en personlig inbjudan till samtliga 23 ministrar i Ulf Kristerssons nya regering. Syftet är att ge var och en möjlighet att besöka Norrbotten och få ta del av allt som händer i länet just nu.

Landshövdingen lyfter i sin inbjudan fram möjligheten att få kunskap om den gröna industriella omställningen och de förutsättningar som måste till för att omställningen ska bli framgångsrik och komma hela länet till godo. Det handlar bland annat om att fler ska välja att flytta hit till de nya jobben och att se till att våra samhällen klarar av den snabba tillväxt som väntar.

Den huvudsakliga anledningen till att jag bjuder hit alla statsråd är att samtliga har ansvar för områden som berör de stora satsningar som påbörjats och de utmaningar vi står inför. Jag kommer därför att göra allt jag kan för att bidra till att de får den kunskap som är nödvändig, säger landshövding Lotta Finstorp.

Besöken som landshövdingen nu erbjuder ska specialanpassas till de sakområden som respektive statsråd ansvarar för och genomföras på olika platser runt om i länet.

Även statsminister Ulf Kristersson är inbjuden till Norrbotten för att få närmare kunskap om vårt fantastiska län, tillägger Lotta Finstorp.

Kontakt