Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Helena Lindvall är ny chef på naturmiljöenheten

Porträttbild i halvfigur av Helena Lindvall. Hon ler och ser rakt in i kameran. Håret är axelllångt, mellanbrunt och lockigt. Hon bär en blåsvart mönstrad tröja och ett halsband.

Foto: Länsstyrelsen

Helena Lindvall har tillträtt som ny enhetschef för naturmiljöenheten på Länsstyrelsen i Norrbotten. Hon kommer senast från Luleå kommun där hon var projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen och arbetade med hållbart resande, klimatfrågor samt utvecklings- och innovationsfrågor.

— Jag är en samhällsintresserad och nyfiken generalist med stort engagemang för miljö och hållbar utveckling, och som trivs genuint i ledarrollen. Att dessutom få vara ledare i en verksamhet som arbetar för frågor som ligger mig varmt om hjärtat känns riktigt roligt. Jag uppskattar också att verka i en organisation som spänner över många samhällsfrågor och som har stor påverkan på länets utveckling, säger Helena Lindvall.

­— Det känns mycket bra att ha rekryterat Helena till Länsstyrelsen. Redan nu har hon gjort avtryck. Vi välkomnar Helena varmt, säger Eva Sundin, avdelningschef på Länsstyrelsens miljöavdelning.

Helena tillträdde tjänsten den 20 september.

Naturmiljöenhetens ansvarsområden

Medarbetarna på naturmiljöenheten arbetar med naturvård och friluftslivsfrågor. Enheten bereder ärenden för prövning, samråd och tillsyn inom främst miljöbalksområdet. Det kan till exempel handla om dispenser inom skyddade områden, Natura 2000-tillstånd, artskyddsdispenser, terrängkörning på barmark och markavvattningstillstånd.

Enheten driver även lokala naturvårdsprojekt och har ansvar för friluftslivssamordningen i länet, liksom arbetet mot invasiva främmande arter.

Kontakt

Helena Lindvall

Enhetschef Länsstyrelsen i Norrbottens län

Eva Sundin

Avdelningschef Länsstyrelsen i Norrbottens län