Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

EU Kommissionen har godkänt Interreg Aurora-programmet

Möte med programmets Övervakningskommitté den 31 maj i HaparandaTornio.

Möte med programmets Övervakningskommitté den 31 maj i HaparandaTornio.

Interreg Aurora-programmet har den 31 maj 2022, som ett av de första sammanhållningspolitiska programmen i Europa, godkänts av EU Kommissionen.

Beslutet meddelades på det första historiska mötet med programmets Övervakningskommitté den 31 maj i HaparandaTornio.

– Jag är mycket glad över att få meddela den efterlängtade nyheten, säger Iiris Mäntyranta, programdirektör för Interreg Aurora. Interreg Aurora erbjuder stora möjligheter och möjliggör nya och spännande gränsöverskridande samarbete i de nordligaste delarna av Europa och Sápmi.

Det övergripande målet för Interreg Aurora-programmet 2021-2027 är att uppmuntra gränsöverskridande samverkan och därigenom stärka programområdets konkurrenskraft, hållbarhet och attraktionskraft genom social integration, digitalisering och grön omställning.

Interreg Aurora-programmet kommer att stödja gränsöverskridande projekt med cirka 157 miljoner euro som omfattar EU-finansiering, norsk IR-finansiering och nationell medfinansiering. Den första projektutlysningen kommer att lanseras den 21 juni 2022.

Länsstyrelsen i Norrbottens län är förvaltande myndighet för Interreg Aurora som är ett nytt program inom den europeiska Interreg gemenskapen 2021–2027 för gränsöverskridande samarbete.

Läs mer på www.interregaurora.eu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt