Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Regional konferens om kommersiell sexuell exploatering och utsatta unga i Norrbotten

Foto: Mostphotos

Konferensen ”Vem betalar priset?” belyser hur unga i Norrbotten utsätts för kommersiell sexuell exploatering genom olika plattformar och tillvägagångssätt samt hur arbetet mot utsattheten genomförs.

Den 12 oktober bjuder Länsföreningen Kvinno- och tjejjourer i Norrbotten och Länsstyrelsen i Norrbottens län in till den regionala konferensen ”Vem betalar priset?” om kommersiell sexuell exploatering.

Under mars månad i år gjordes 1,9 miljoner besök på de fem största sexköpssidorna i Sverige. Detta enligt en kartläggning av organisationerna Child10 och RealStars. Förutom exploatering av kvinnor förekommer även människohandel och annonser som rör barn på webbplatserna.

– För oss på Länsstyrelsen är utvecklingen av arbetet mot kommersiell sexuell exploatering högt prioriterad. Att vi under konferensen får ta del av erfarenheter från både myndigheter och civila samhället är en styrka då det är precis så arbetet mot kommersiell, sexuell exploatering behöver bedrivas - i samverkan, säger Sara Avander, utvecklingsledare, Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Programmet för dagen innehåller en lägesbild gällande utsattheten i Norrbotten och beskrivning av polisens, regionskoordinatorns och tjejjourernas arbete på området. Konsekvenser, reaktioner och stödbehov hos utsatta kommer också att belysas. Fredrik Lundh Sammeli, ordförande i justitieutskottet, kommer att berätta om regeringens satsningar på området. Regionala politiker berättar om det politiska arbetet i Norrbotten gällande denna fråga. Moderator för dagen är Malin Roux Johansson från RealStars.

Se fullständigt program

Länsföreningen för Kvinno- och tjejjourer i Norrbotten
Mildred Hedberg 070-292 29 15
Eva Engman 070-362 44 69

Kontakt