Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens sommarhälsning

Njut av ljuset och allt det vackra som finns nära oss i Norrbotten. Här kommer en sommarhälsning till alla norrbottningar från landshövding Lotta Finstorp.

Sommarhälsningen i skrift

Här kommer en sommarhälsning till alla norrbottningar.

Jag vill först och främst tacka för det varma mottagande ni gett mig under min första tid som landshövding. Jag trivs jättebra i vårt fantastiska län och känner mig verkligen hemma.

Jag har hunnit träffa många, uteslutande digitalt, och fått ta del av gedigen kunskap om länet. Det är ju här det händer, med planerade investeringar på en grön omställning. 1 000-tals nya jobb väntar. Framtiden är ljus för Norrbotten. Men det finns samtidigt utmaningar som vi måste klara av.

Vi lever ännu i en pandemi och smittspridningen är fortfarande omfattande i Norrbotten, även om läget förbättrats de senaste veckorna. Vaccinationerna pågår och förhoppningsvis kan vi snart börja se ljuset. Men det gäller att fortsätta hålla i och hålla ut ett tag till.

I höst ska jag lära mig ännu mer om Norrbotten. Jag planerar att besöka länets 14 kommuner. Alla har sin unika roll och betydelse för länet som helhet och jag ser verkligen fram emot att få ta del av det. Besöken kommer givetvis att anpassas till de restriktioner som gäller efter sommaren.

Jag vill också uppmärksamma att vi runt om i landet firar Sveriges demokrati som fyller 100 år. Så även i Norrbotten. Det kommer att finnas demokratistugor att besöka i Haparanda, Boden och Gällivare under hösten.

Jag önskar er alla en riktigt skön sommar, en sommar som vi alla längtat till i denna annorlunda tid. Själv ska jag passa på att njuta av ljuset och allt det vackra som finns nära oss i Norrbotten.

Trevlig sommar!

 

kvinna sitter i trädgård

Landshövding Lotta Finstorp hoppas att alla norrbottningar får en fin sommar. Foto: Länsstyrelsen

Kontakt