Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Läget i länet

Karta över Sveriges norra delar där Norrbottens län är markerad i en annan färg

Varje vecka uppdaterar vi med aktuell information om hur läget i Norrbotten är med anledning av covid-19

Länsstyrelsen arbetar tillsammans med övriga aktörer i länet för att hantera coronapandemin. Vi har täta kontakter med varandra och följer självklart myndigheternas rekommendationer. Länsstyrelsen sammanställer regelbundet en lägesbild utifrån de rapporter som kommer in från kommuner och andra aktörer i länet. En sammanfattning av den lägesbilden kan du läsa nedan.

Läget i länet vecka 37

  • Smittspridningen i Norrbotten är fortsatt på låga nivåer.
  • Region Norrbotten meddelar att över 70 % av länets befolkning från 16 år och uppåt är fullvaccinerade.
  • Det är fortsatt viktigt att gå och testa dig om du har symtom på covid-19. Just nu är det många förkylningar som cirkulerar vilket innebär att det är fler och fler som testar sig för covid-19.
  • Länsstyrelsen fortsätter arbetet med vaccinationsinformatörer som kommer att arbeta med uppsökande verksamhet och muntlig information i en del av kommunerna i Norrbotten. Insatsen är en del av det uppdrag som Länsstyrelsen har i att stödja Regionen i arbetet med vaccinationerna.
  • Under veckan har Länsstyrelsens personal som arbetar med tillsyn av verksamheter som berörs av den tillfälliga covid-19-lagen prioriterat tillsyn av sportevenemang som drar mycket besökare.
  • Tillsynsgruppen har även utfört digitala tillsyner inom handeln samt gett råd och information till arrangörer för offentliga tillställningar.

Kontakt

BD coronakansli

Länsstyrelsens växel 8.00 -16.30
Telefon 010-225 50 00

Kontakt