Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Lotta Finstorp ny landshövding i Norrbottens län

kvinna med ljust hår och rosa kavaj.

Regeringen har utsett Lotta Finstorp till landshövding i Norrbottens län.

Regeringen har utsett Lotta Finstorp till landshövding i Norrbottens län. Lotta Finstorps anställning som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Norrbottens län gäller från och med den 1 februari 2021 till och med den 30 november 2025.

— Det känns jättebra att få hälsa Lotta Finstorp välkommen till Länsstyrelsen i Norrbotten. Med hennes gedigna erfarenhet av offentlig förvaltning blir hon en stor tillgång för vår myndighet och vårt län, säger länsråd Johan Antti.

— Jag hälsar Lotta Finstorp välkommen till ett fantastiskt län. Jag är övertygad om att hon kommer att bidra till Norrbottens fortsatta utveckling på ett mycket bra sätt och jag är glad att överlämningen till ny Landshövding sker utan fördröjning, säger avgående Landshövding Björn O. Nilsson.

Lotta Finstorp är född 1958. Hon är riksdagsledamot för Moderaterna och andre vice ordförande i kulturutskottet. Dessförinnan har Finstorp bland annat varit oppositionsråd i region Sörmland, ordförande i regionstyrelsen i region Sörmland samt kommunstyrelsens ordförande i Flen.

Kontakt