Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Pressinbjudan: Möjligheterna med arktisk samverkan

Förbättrade vägar och smidigare gränsövergångar bidrar till en lokal och regional ekonomisk utveckling i norra Finland, Ryssland och Norge. Vad kan Sverige lära av det?

Vägar som går över landsgränser är inte bara vägar, de är broar mellan kulturer och bidrar till djupare samarbete mellan vägmyndigheter i våra arktiska delar.

Tisdagen den 20 oktober möts tre stora infrastrukturprojekt digitalt för att informera om sitt arbete och om möjligheterna med gränsöverskridande samarbeten. Är det här något som även Sverige kan lära av? Kan även Sverige ingå i liknande projekt framöver?

Samarbetet sker inom ramen för EU-programmet Kolarctic CBC (Cross Border Cooperation) 2014–2020, där Sverige, Norge, Finland och Ryssland samarbetar. Programbudgeten är totalt 63,4 miljoner Euro.

Den digitala informationsträffen är gemensam för media i Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Informationen kommer att hållas på engelska, och via plattformen Zoom.

Länsstyrelsen i Norrbotten vill genom detta synliggöra vad Kolarctic-programmet bidrar till och visa vilka möjligheter det finns med arktiskt gränsöverskridande samarbete.
På Länsstyrelsen i Norrbotten finns programmets svenska informationskontor.

Tisdagen den 20 oktober kl 11.00 anordnar programmets tre stora infrastrukturprojekt gemensamt en digital informationsträff för massmedia i Sverige, Norge, Finland och Ryssland.
Informationen kommer att hållas på engelska, och via plattformen Zoom.
Klicka på länken för att komma till eventet.länk till annan webbplats

Kontakt