Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ny enhetschef för internationalisering och tillväxt

Anna Degerman är Länsstyrelsens nya enhetschef för internationalisering och tillväxt.

Med 26 års erfarenhet och kunskap av ledarskap inom olika branscher från bland annat Luleå kommun och Universitet kommer Anna att bidra till länets regionala utveckling.

—En mycket lyckad rekrytering, säger avdelningschef Susanne Friberg och fortsätter. Annas långa erfarenhet och kunskaper inom regional tillväxt och utveckling kommer att stärka Norrbottens näringsliv.

Enheten för internationalisering och tillväxt är förvaltande myndighet för EU-programmet Interreg Nord, Branch office i Sverige för Kolarctic CBC och kontoret för Europa Direkt Norrbotten. Vi leder och samordnar det regionala abetet för länets klimat- och energistrategi.

—Vi har en mycket spännande höst framför oss med förtroendet att förvalta det nya Interreg programmet Sverige Finland Norge 2021-2027, konstaterar Susanne Friberg och fortsätter, Annas gedigna erfarenhet kommer att vara viktig i det fortsatta arbetet.

—Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mina kollegor få arbeta såväl regionalt och nationellt samt internationellt för att stödja utvecklingen i regionen. Regional utveckling och internationellt arbete för Norrbotten i samverkan med andra aktörer är områden som har engagerat mig under lång tid.

Anna tillträder den 9 september.

Kontakt