Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vilka är SKAPA-prisets vinnare i Norrbotten 2020?

gultzaudden sommar bad sol

Länsstyrelsen delar varje år ut SKAPA-priset – Sveriges största innovationspris. På fredag den 4 september klockan 11.00 delas priset för 2020 ut i samband med en ceremoni på Residenset i Luleå. Prisutdelare är landshövding Björn O. Nilsson.

Uppfinningar som kan utvecklas till innovationer är nyckeln till Sveriges välstånd. Det är viktigt att intressanta idéer blir bärkraftiga framtida företag i Norrbotten. Därför instiftades SKAPA-priset – som ett sätt att uppmuntra uppfinnare och entreprenörer. Syftet är dubbelt: både att ge stöd åt innovatörer så att de kan omvandla sina produkter eller tjänster till kommersiella möjligheter men också att lyfta innovatörer som lyckats som goda exempel för andra.

Priset delas först ut på länsnivå, sedan nationellt. Förutom äran att vinna länspriset så får vinnaren av Skapapriset ett diplom och 25 000 kronor. Vinnaren av Skapapriset för unga innovatörer erhåller diplom samt 25 000 kr.
Vinnaren av finalen kan kalla sig svensk mästare i innovationer! 500 000 kronor fördelas till maximalt tre pristagare i den nationella finalen. Unga mellan 19–30 år tävlar också om SKAPA-priset för unga innovatörer. Där fördelas 250 000 på maximalt tre pristagare i den nationella finalen.

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Alla landets pristagare samlas på SKAPA-dagen på Stockholmsmässan i Älvsjö den 12/11 till den nationella finalen där man får chansen att pitcha sin idé inför en publik.


Dag: fredag den 4 september

Tid: Kl. 11.00

Plats: Residenset, Luleå

Media hälsas välkomna! På grund av rådande omständigheter och max antal deltagare vid prisutdelningen, ber vi er hålla avstånd inne i residenset.

Kontakt