Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vårdanställda hedrades med svenska flaggan

svensk flagga

Landshövding Björn O. Nilsson tillsammans med Kenneth Backgård, regionråd vid fanutdelningen. Foto: Jonas Hansson, Region Norrbotten

På torsdagen överlämnade landshövding Björn O. Nilsson svenska flaggan till Sunderby sjukhus och Region Norrbotten. Regionråd Kenneth Backgård tog emot fanan, som är ett tack till alla vårdanställda för deras arbete under coronapandemin.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag har beslutat att dela ut en fana för placering på det största sjukhuset i varje region.
— Svenska flaggan är en samlande symbol för alla som bor i Sverige. I dag vill vi hedra och tacka alla som jobbar inom vården i Norrbotten för deras uppoffringar under pandemin, konstaterade landshövding Björn O. Nilsson i samband med ceremonin utanför Sunderby sjukhus.
Regionråd Kenneth Backgård tackade och konstaterade att det är med stor glädje och respekt han tar emot fanan.
— Jag riktar ett stort tack från alla i vården, inklusive alla stödfunktioner, som alla tjänar samma syfte att ge service till medborgarna. Vi kommer att hitta en bra plats i sjukhuset att placera den på.
Stiftelsen Sveriges Nationaldag är en opolitisk sammanslutning med syfte att väcka intresse för nationaldagen och den svenska flaggan. Huvudmän är Sveriges landshövdingar och stiftelsens beskyddare är kung Carl XVI Gustaf.

svensk flagga

Landshövding Björn O. Nilsson tillsammans med Kenneth Backgård, regionråd vid fanutdelningen. Foto: Jonas Hansson, Region Norrbotten

Kontakt