Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Längmanska Företagarfonden beviljar 500 000 kronor i bidrag till Heart of Lapland

längmanska företagarfonden

Längmanska företagarfonden finansierar projekt som skapar ökad affärspotential för befintliga och nya företag i länet. Därför beviljar fonden nu en halv miljon kronor till Heart of Lapland i samband med inspelningen av Expedition Robinson.

Längmanska Företagarfonden har beviljat 500 000 kronor i bidrag till Heart of Lapland för marknadsföring av destinationen i samband med inspelningen av Expedition Robinson i Haparanda skärgård, samt när avsnitten visas under 2021. Inspelningen av programmet har redan fått och kommer att få stor uppmärksamhet och det får positiva effekter för både besöksnäring och handel, men även andra verksamheter.

- Både besöksnäringen och handeln genomgår just nu en tuff tid med anledning av coronapandemin, och vår förhoppning är att det här bidraget kan hjälpa till att mildra situationen för bland annat de branscherna, säger Längmanska Företagarfondens ordförande, tillika landshövding, Björn O. Nilsson.

Längmanska företagarfonden har en årlig budget på cirka 5 miljoner kronor att satsa i olika projekt. Fonden finansierar bland annat strategiska projekt som skapar ökad affärspotential för befintliga och nya företag i länet. Målet är att de projekt som fonden satsar på ska ge konkreta resultat i näringslivet i Norrbotten, både på kort och lång sikt.

Kontaktperson

Rolf Gyllefjord
Länsledningens stab
070-659 60 95

Kontakt